“Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία”, το μήνυμα της κυβέρνησης – 2.950 παραβάσεις στη χώρα μετά την απαγόρευση

Το κυβερνητικό επιτελείο σκέφτεται να σφραγίσει τα διόδια ενόψει Πάσχα καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα

Το Πάσχα θα εορταστεί διαφορετικά φέτος καθώς ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού. Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Βήμα: «Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία.

Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή στο «Βήμα».

candia

Σημειώνεται ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν περιορίζεται μόνο στην επιβολή των προστίμων αλλά και στη συλλογή δεδομένων για τις μετακινήσεις των πολιτών, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αρκετές από τις μετακινήσεις των ηλικιωμένων που γίνονται θεωρούνται άσκοπες, γι αυτό τον λόγο έχει πέσει στο τραπέζι ο περιορισμός τους μετά ακόμα και μετά τις 12 το μεσημέρι.

tipografo prints

2.950 παραβάσεις σε 3 μέρες

Παράλληλα, σημαντική είναι η ολοκλήρωση της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι γύρισαν από το εξωτερικό. Δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που δεν τηρούν τον περιορισμό και φυσικά τους έχει επιβληθεί το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η παραβίαση τη καραντίνας γίνεται σε ποσοστό 10% το οποίο θεωρείται μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς την εύκολη μετάδοση του ιού. Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 που τέθηκε σε ισχύ η καραντίνα, έχουν βεβαιωθεί 2.950 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Το συνολικό ύψος των προστίμων αντιστοιχεί σε 442.500 ευρώ.

Παράλληλα, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν χθες Τετάρτη 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα, ως ακολούθως: 2 στο Νότιο Αιγαίο, 1 στην Αττική, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στην Ήπειρο και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί για λειτουργία καταστημάτων σε όλη την επικράτεια 264 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 273 άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.