“Πρωταθλητής” στην αδήλωτη εργασία ο νομός Χανίων – “Σαρώνουν” τις επιχειρήσεις της Κρήτης οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ

Καθολικοί, στοχευμένοι και επιτόπιοι έλεγχοι, σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης, υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας, βρίσκονται σε εξέλιξη τα δυο τελευταία 24ωρα, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και την Κρήτη, με εντολή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, προς τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Με βάση τους μέχρι τώρα ελέγχους των κλιμακίων του ΕΦΚΑ στην Κρήτη, “πρωταθλητής” σε παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας είναι ο νομός Χανίων. Φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και παραβίασης του ωραρίου των υπαλλήλων οργιάζουν.

«Η κατάσταση σε ολόκληρο τον νομό είναι δραματική», τόνισε στη Βίκυ Παπαδογιαννάκη και στη Νέα Κρήτη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Μανωλικάκης, ο οποίος έκανε επίσης λόγο και για φαινόμενα τρομοκράτησης των υπαλλήλων από εργοδότες.

Υπενθυμίζεται πως σε επίπεδο Κρήτη, οι έλεγχοι όπως αναφέρει και το gazzetta.gr,  επικεντρώνονται στις παρακάτω περιοχές:

Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία, Χερσόνησο, Μάταλλα, Ελούντα, Μάλια, Στυλίδα, Νεάπολη, Μοίρες, Αγ. Πελαγία, Πλακιάς, Κεραμόκαμπος, Τσούτσουρας, Στάλος, Αγία Μαρίνα, Τυμπάκι, Γούβες, Πάνορμο, Βάϊ, Καστέλι, Αρκαλοχώρι, Πισκοπιανό και Πλακιάς.