“Πόλεμος” Νικολαντωνάκη – Ζερβουδάκη σε ραδιοφωνική εκπομπή, για την προσβασιμότητα των ΑΜεΑ (vid)

Ένταση επικράτησε στην διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής “Πρωινό Σήκωμα” του Qfm, με τους Μάνο Σπυριδάκη και Θανάση Παινεσάκη, με αφορμή την συζήτηση για τα θέμα προσβασιμότητας στην πόλη των Χανίων και την πρόσφατη συμμετοχή του Δήμου Χανίων, σε διεθνή διαγωνισμό στις Βρυξέλλες.

Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο Χανιώτης προπονητής Κώστας Νικολαντωνάκης, πολίτης ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και επί σειρά ετών υποστηρικτής των ΑΜεΑ, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την ίση αντιμετώπιση τους, σε σχέση με τα τυπικά άτομα.

Αφορμή για την συζήτηση, στάθηκε μια πρόσφατη ανάρτηση του κ. Νικολαντωνάκη, με την μετάφραση των όσων φέρεται να είπε στη διάρκεια της ομιλίας του στις Βρυξέλλες, ο νέος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, την βραδιά της απονομής των βραβείων, του διαγωνισμού που αφορούσε τις πόλεις που έχουν πετύχει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, στην προσβασιμότητα τους. Ο ίδιος κάλεσε τον δήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη από τα ΑΜεΑ στα Χανιά, τονίζοντας πως ειπώθηκαν σοβαρά ψέματα και παρουσιάστηκε μια εικόνα, η οποία απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ο κ. Νικολαντωνάκης, προχώρησε σε καταγγελίες, οι οποίες μεταξύ άλλων είχαν να κάνουν και με τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης των ΑΜεΑ που έχουν δημιουργηθεί στα Χανιά  και που αποτέλεσαν ουσιαστικά και τον βασικότερο λόγο για την διάκριση του δήμου Χανίων στον σχετικό διαγωνισμό. Ο κ. Νικολαντωνάκης, τόνισε πως οι χώροι στάθμευσης που έχουν δημιουργηθει, δεν πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις , ενώ πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, είπε πως οι επίμαχες δέκα θέσεις, δεν διαθέτουν καν τοποθετημένους, τους σχετικούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις του κ. Νικολαντωνάκη, προκάλεσαν την τηλεφωνική παρέμβαση της αρμόδια αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής , προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων Ελένης Ζερβουδάκη, η οποία έδωσε απαντήσεις στα όσα υποστήριξε ο κ. Νικολαντωνάκης, δίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις – με χαρακτηριστικότερη αυτή του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρονικού ελέγχου των θέσεων στάθμευσης των ΑΜεΑ – μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής 

Χανιά και ΑΜΕΑ

Η θέση των ΑΜΕΑ στην πόλη των Χανίων.Καλεσμένος ο κ. Κώστας Νικολαντωνάκης (Προπονητής ΑΜΕΑ).Παρεμβαίνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ελένη Ζερβουδάκη

Gepostet von Χανιά Sport FM 102.7 am Donnerstag, 12. Dezember 2019