“Παράξενες” κινήσεις από τα ΜΑΤ – Αποχώρησαν από Καράβα και Διαβολόρεμα – Πληροφορίες για εντολή αποχώρησης…

Σε μια κίνηση που από τη μια εκτονώνει την κατάσταση αλλά από την άλλη δημιουργεί πολλές απορίες προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Εδώ και μια ώρα αποχώρησαν από το Διαβαλόρεμα αφού είχε προηγηθεί ένας αιματηρός κύκλος επεισοδίων. Οι κάτοικοι του νησιού παρουσία του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου παραμένουν στην περιοχή και σχεδιάζουν νέα μπλόκα (φωτο lesvospost)

Το ίδιο συμβαίνει αυτή στη στιγμή και την Καράβα όπου υπάρχει και μεγάλη εστία φωτιάς από τη χρήση δακρυγόνων που πετούν χωρίς έλεγχο οι άνδρες των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή.

candia

Αρχικά υπήρχε η εκτίμηση σχετικά με την αποχώρηση των  ΜΑΤ ότι έχουμε να κάνουμε με αλλαγή βάρδιας. Όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί καθώς δεν έχουν φθάσει στην περιοχή άλλες αστυνομικές δυνάμεις.

tipografo prints

Προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης έκανε η Βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα που βρέθηκε σε Διαβολόρεμα και Καράβα μιλώντας με τους επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε λίγη ώρα θα υπάρχουν ανακοινώσεις από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με τις πληροφορίες, να αναφέρουν πως έχει δοθεί σχετική εντολή, για την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το νησί..

Με πληροφορίες από  lesvosnews.net