“Μάνα από σίδερο”, χρειάζεται μόνο την αναγνώριση και την αγάπη…

Φωτογραφία: Όλγα Μπαλτζή

O.X.

Γεννημένες να αναλάβουν υποχρεώσεις οι περισσότερες γυναίκες αντλούν δύναμη, από την ίδια την φύση που τους χάρισε το προνόμιο, να αγωνίζονται και να μπορούν να τα βγάζουν πέρα μόνες τους ,σε διάφορα θέματα, συγχρόνως!

Γράφει η Όλγα Χναρά…

Μάνες από σίδερο καταφέρνουν στην ζωή να φροντίζουν και μεγαλώσουν τα παιδιά τους με τις καλύτερες βάσης, με κύριο χαρακτηριστικό την συζήτηση και τον σεβασμό όπως είναι απαραίτητο για την διαπαιδαγώγηση τους.

Να περιποιούνται το σπίτι τους συγχρόνως και τον εαυτό τους , να εργάζονται και συνάμα να έχουν κοινωνικό κύκλο. Άξιες οι περισσότερες γυναίκες της σύγχρονης εποχής, που εκτός από το νοικοκυριό τους και την βοήθεια που πρόσφεραν τα παλιότερα χρόνια στους άντρες τους στις εξωτερικές εργασίες , βρήκαν αποθέματα δυνάμεων σήμερα και μπορούν να αναλάβουν ένα μεγαλύτερο όγκο καθημερινών υποχρεώσεων που τις πάει ακόμα ένα σκαλί παραπάνω.

Μια μητέρα για να νιώσει δυνατή , χρειάζεται μόνο την αναγνώριση , την αγάπη, την εκτίμηση του συζύγου της και την αγκαλιά των παιδιών της!

Η μάνα σήμερα διεκδικώντας την ευτυχία της οικογένειας της και τον σεβασμό , έβαλε όρια και άρχισε να εξαλείφει σεξιστικές παραδόσεις , δίνοντας κάποιες υποχρεώσεις σε όλα τα μέλη της οικογένειας και κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να εκτιμήσουν και να σεβαστούν περισσότερο την προσπάθεια της και έτσι να μεγαλώσει ποιο ανεξάρτητα παιδιά χωρίς συντηρητικές αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν στιγμές αποτυχίας για την μάνα από σίδερο, που δεν άξιζε να προσπαθήσει.