“Κόντρες” για το Δημοτικό Γηροκομείο στο Δ.Σ.Χανίων – Πρόταση Σημανδηράκη για διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές

Κουκλάκης: Κύριε Κουρούση πάρτε πίσω τις καταγγελίες για το γηροκομείο – Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται…

Να πάρει πίσω τα όσα πρόσφατα κατήγγειλε στην  διάρκεια δηλώσεων του για το Δημοτικό Γηροκομείο ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Κουρούσης, ζήτησε ο απερχόμενος πρόεδρος του ιδρύματος Γιώργος Κουκλάκης, ζητώντας και λαμβάνοντας το λόγο στη συνεδρίαση του Δ.Σ.Χανίων

Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου έκανε λόγο για προσωπική επίθεση εις βάρος του, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κουρούση, υπογραμμίζοντας αφενός πως οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς και αφετέρου ότι ο κ. Κουρούσης, ουδέποτε τα προηγούμενα χρόνια δεν ζήτησε και να μην την λάβει, οποιοδήποτε πληροφορία για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του ιδρύματος.

Ο κ. Κουκλάκης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις εισαγωγής ασθενών – πίσω από τους οποίους κρύβονται ανθρώπινα δράματα – και εξ αυτού του λόγου, αντιμετωπίστηκαν κατά προτεραιότητα και ευελιξία.

Απαντώντας ο κ. Κουρούσης, τόνισε πως ο κ. Κουκλάκης με την τοποθέτηση του “πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα” υπογραμμίζοντας το Δ.Σ. του ιδρύματος, έλαβε ενημέρωση για “26 εισαγωγές ηλικιωμένων που προσπέρασαν την σχετική λίστα του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να υπάρξει στη συνέχεια σοβαρότατο πρόβλημα.

Λαμβάνοντας το λόγο μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανακοίνωσε πως έχει δρομολογηθεί διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές , προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική εικόνα που επικρατεί στο ίδρυμα”.

Άρης Παπαδογιάννης

Πρέπει να γίνει ένας ευρύτατος διάλογος, με προτάσεις από όλες τις παρατάξεις. Να γίνει συζήτηση για όλα, πρέπει η εικόνα του Δημοτικού Γηροκομείου να αλλάξει, αλλά πρέπει να προφυλάξουμε και τους ωφελούμενους του ιδρύματος. Αυτό που συνέβη με τον κ. Κουρούση, είναι απαράδεκτο“, είπε ψέματα και εμπεριέχει δόλο, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδογιάννης.

Απαντώντας σχετικά, ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε πως ο κ. Παπαδογιάννηςδεν έχει το πολιτικό σθένος να στηρίξει τον διαχειριστικό έλεγχο“.

Γρηγόρης Αρχοντάκης

[…]”Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε όλα τα νομικά πρόσωπα και σε όλες τις διοικήσεις, αρκεί να μην είναι “φωτογραφικά” για μια μόνο διοίκηση” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αρχοντάκης.

Τάσος Βάμβουκας

[…] “Για να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον ενδείξεις, αν δεν υπάρχουν απλά δηλητηριάζουμε την ατμόσφαιρα. Αν η δημοτική αρχή κρίνει σκόπιμο να γίνει αυτός έλεγχος, να μην περιοριστεί σε τριετία αλλά να γίνει 10ετής ή σε βάθος 15ετίας.

Γιάννης Σαρρής

[…] “Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, συμφωνούμε 100%” […] 

Νίκος Βρουλάκης

[…] “Βγάλτε όλες τις “σκιές” που μπήκαν για πρόσωπα από την προηγούμενη διοίκηση και κάντε όποιο έλεγχο θέλετε…

Σεραφείμ Ρίζος

[…] “Δεν είμαστε αντίθετοι στον διαχειριστικό έλεγχο, να γίνει. Προειδοποιούμε όμως την Δημοτική Αρχή, ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν λύνεται με διαχειριστικό έλεγχο”. 

Χρύσα Χατζηδάκη ( Εκ μέρους του συνδυασμού του κ. Δαμιανάκη)

Είναι θέμα πολιτικό. Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος, δεν νομίζω πως θα έχουν πρόβλημα ούτε οι επερχόμενες διοικήσεις […] Οι διαφωνίες σε μεταγενέστερο χρόνο, δεν μας βρίσκουν όμως σύμφωνους“.

Σε δεύτερο χρόνο, ο κ. Παπαδογιάννης λαμβάνοντας το λόγο, αποσαφήνισε: “Λέμε “ναι” στον διαχειριστικό έλεγχο, αλλά λέμε “ναι” σε διαχειριστικό έλεγχο σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου Χανίων

Σε ότι αφορά την τελική απόφαση για το θέμα του αν προχωρήσει η πρόταση για διαχειριστικό έλεγχο ή όχι, θα ληφθεί από τη νέα διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.