“Κλείδωσε” η κεφαλή του Ο.Α.Κ.! Ανακοινώνονται Παπαδογιάννης & Κοπάσης…

Μετά από έξι περίπου μήνες από την διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών και μια παρατεταμένη περίοδο σεναριολογίας, η κυβέρνηση δείχνει να καταλήγει τελικά, στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την διοικητική κεφαλή του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Τα ονόματα που είχαν “ακουστεί” από τις πρώτες εβδομάδες, ο κ. Άρης Παπαδογιάννης και ο κ. Λευτέρης Κοπάσης, όπως όλα δείχνουν, έχουν “κλειδώσει” και πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πληροφορίες που φθάνουν στην διάθεση του “Κυρίου Έπαρχου” από την Αθήνα, αναφέρουν πως το θέμα της διοίκησης του Οργανισμού, “έρχεται” προς ψήφιση στην βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου που κατατίθεται για τα “υδατοδρόμια“.

candia

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αλλάζει η “σύνθεση” των αρμοδιοτήτων καθώς στην κεφαλή του Ο.Α.Κ. θα έχει πλέον δυο κεντρικά πρόσωπα, έναν πρόεδρο – με αυξημένες αρμοδιότητες – κι έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Για την θέση του προέδρου του Οργανισμού, εκτός απρόοπτου προορίζεται πλέον ο κ. Λευτέρης Κοπάσης – ο οποίος ήταν και ο πρώτος πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού από την σύσταση του και μέχρι τα τέλη του 2015, ενώ Διευθύνοντας Σύμβουλος θα αναλάβει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χανίων, Άρης Παπαδογιάννης.

Τόσο ο κ. Κοπάσης, όσο και ο κ. Παπαδογιάννης είναι πολιτικοί μηχανικοί στο επάγγελμα άρα γνωρίζουν άριστα, το γνωστικό αντικείμενο του οργανισμού, ο οποίος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της στήλης, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναβαθμιστεί πλήρως και να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό του νησιού τα επόμενα χρόνο.

Προφανέστατα στην κορωνίδα των θεμάτων που θα κληθεί να διαχειριστεί ο οργανισμός, είναι και η κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ, ένα έργο που αποτελεί – όπως είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστό – το μεγάλο προσωπικό στοίχημα του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Κρήτη.

Οψόμεθα λοιπόν για τις επίσημες ανακοινώσεις, αν και αυτό μάλλον πλέον αποτελεί τυπική διαδικασία, καθώς όπως όλα δείχνουν οι δυο αυτές θέσεις, πολύ δύσκολα θα αλλάξουν μνηστήρες, τα επόμενα 24ωρα.

Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                “Ο Κύριος Έπαρχος”