“Κεραυνός” από την Επιτροπή του άρθρου 152 στο δήμο Χανίων: “Ομόφωνη” ανατροπή στην υπόθεση της ΑΒΕΑ! Απορρίφθηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης….

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της διαμάχης του δήμου Χανίων και της Εταιρίας των Κρητικών Ακινήτων – θυγατρικής της Τράπεζας Χανίων – για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ, στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Μετά την απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην  ειδική διοικητική προσφυγή που είχε καταθέσει η εταιρεία «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.», η εταιρία , είχε προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή του Άρθρου 152, ζητώντας την ακύρωση της εν λόγω απορριπτικής απόφασης.

Το αίτημα της εταιρίας  «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε.», συζητήθηκε και τα μέλη της Επιτροπής, ομόφωνα αποφάσισαν την ακύρωση της απόφασης που είχε λάβει τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, εξέλιξη που προφανώς βάζει πλέον το όλο θέμα της “διαμάχης” των δυο “αντίδικων” πλευρών, σε νέα τροχιά.

candia

Από την πλευρά του Ομίλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποιο επίσημο σχόλιο, για τη νέα αυτή εξέλιξη, αν και δεν κρύβεται η ικανοποίηση, ωστόσο από πλευράς Δήμου Χανίων, το όλο θέμα, σίγουρα θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου.

tipografo prints

Με ενδιαφέρον ακόμη αναμένεται και η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, η οποία ουσιαστικά ήταν αυτή, που ώθησε τη νέα δημοτική αρχή της πόλης, να προχωρήσει σε αναδίπλωση της προγενέστερης απόφασης, που είχε λάβει για το ίδιο ακριβώς θέμα, η απελθούσα δημοτική αρχή, τον περασμένο Ιούλιο.