“Φύτεψε” σιδερένιες σωλήνες και σύρματα και απέκλεισε τμήμα δημοτικής παραλίας στην Κρήτη – Δίπλα στη ράμπα των ΑμεΑ (pics)

Μια αρκετά σοβαρή καταγγελία, έφθασε τις τελευταίες ώρες στην διάθεση του δημοσιογραφικού επιτελείου του eparxies.gr.

Αναγνώστης της ιστοσελίδας, μας ενημέρωσε για την πιθανότατα παράνομη και πέρα από κάθε λογική πρωτοβουλία που έλαβε την Τρίτη ένας ιδιώτης, να προχωρήσει σε “αποκλεισμό” ενός τμήματος της παραλίας του Καρτερού στο Ηράκλειο.

Το εν λόγω άτομο, όπως μας καταγγέλθηκε προχώρησε προφανώς χωρίς να διαθέτει κάποια σχετική αδειοδότηση – νομιμοποίηση,  στην τοποθέτηση σιδερένιων σωλήνων – σε ένα τμήμα της παραλίας – καθώς και συρματοπλέγματος, προκειμένου να εμποδίζει την διέλευση των λουόμενων της περιοχής.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ακριβώς δίπλα, από το επίμαχο τμήμα, έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί από το 2017, συσκευή αυτόνομης πρόσβασης στην θάλασσα Ατόμων με κινητικές δυσκολίες  που έχει εγκατασταθεί στην δημοτική Ακτή  Καρτερού από τον δήμο Ηρακλείου.

f8

Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την κίνηση πάντως παραμένουν άγνωστοι και διερευνώνται, ωστόσο είναι προφανές πως πρόκειται για μια  πέρα από κάθε λογική, πρωτοβουλία, για την οποίαν θα πρέπει να λάβουν γνώση, αλλά και ανάλογες πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση της νομιμότητας της, οι αρμόδιες αρχές.