“Φουρτούνες” στο λιμάνι για τον Δήμαρχο! Στα… κάγκελα οι καταστηματάρχες, ζητούν το επιπλέον 40% των κοινόχρηστων, να είναι επί των 6000 τ.μ. | Άγνωστες οι προθέσεις του Δήμου, για τις άλλες περιοχές

Όχι μόνο δεν τους ικανοποιεί αλλά αντίθετα δείχνει να ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής…

Ο λόγος για τους καταστηματάρχες του Ενετικού Λιμένα, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν να συμφωνούν με την απόφαση του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, για τον τρόπο υπολογισμού των τετραγωνικών που θα δοθούν επιπλέον τη φετινή χρονιά – και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου – στους καταστηματάρχες από τους κοινόχρηστους χώρους, λόγω των περιορισμών του κορωνοιού αλλά και των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί, από την εφαρμογή των μέτρων.

Το eparxies.gr από την πρώτη στιγμή που παρουσίασε την απόφαση του κ. Σημανδηράκη, χρησιμοποίησε τη λέξη “αλλά” (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), δείχνοντας ξεκάθαρα πως η εξέλιξη αυτή, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο, ότι δεν θα έβρισκε σύμφωνη την πλευρά των καταστηματαρχών, καθώς ο υπολογισμός του επιπλέον 40% που θα παραχωρηθεί,  έγινε επί της νεότερης απόφασης του Κ.Α.Σ που περιορίζει στα 4.500 τ.μ. τον παραχωρούμενου χώρο και όχι επί των 6000 τ.μ. που ίσχυαν μέχρι και πέρυσι.

candia

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος πως η “εν λευκώ” αποδοχή αυτής της πρότασης, από την πλευρά των καταστηματαρχών, δημιουργούσε “δεδικασμένο” αποδοχής, για κάτι που ούτως ή άλλως έχουν κάνει γνωστό πως διαφωνούν.  Την ίδια ώρα είναι ξεκάθαρο από την άλλη πλευρά πως η απόφαση του Κ.Α.Σ είναι οριστική και αμετάκλητη, άρα δεν μπορεί να επιδεχθεί και την οποιαδήποτε τροποποίηση.

Οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών ήταν έντονες, στην διάρκεια σχετικής διευρυμένης συνάντησης που έγινε στο Δημαρχείο την Τετάρτη το πρωί, αν και η εικόνα που δόθηκε μέσω του δελτίου τύπου που εξέδωσε η Κυδωνίας, ήταν… βελούδινη.

Η συνάντηση μόνο “βελούδινη” δεν ήταν με τους καταστηματάρχες, να κάνουν σαφές στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ότι σε ότι αφορά τον υπολογισμό του επιπλέον 40% του παραχωρούμενου χώρου, θα πρέπει να γίνει επί των 6000 τ.μ και όχι με βάση τα 4.400 τ.μ.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά για τα καταστήματα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, προβληματισμό και ποικίλα ερωτηματικά προκαλεί η μη ανακοίνωση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, των προθέσεων της και για ότι έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο, σε άλλες περιοχές του Δήμου Χανίων, πέραν του Ενετικού Λιμένα.

Ο χρόνος περνάει και σίγουρα το σύνολο του εμπλεκόμενου επιχειρηματικού κόσμου, θα πρέπει να ενημερωθεί για τις αποφάσεις του Δήμου Χανίων.

 

  Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                  “Ο Κύριος Έπαρχος”