“Φάρος” φωτεινός η Ι.Μ.Κ.Α., για “6” ανθρώπινα δράματα στα Χανιά… Μεγάλη αγκαλιά και για τη μικρή Χανιώτισσα που χειρουργείται στην Αμερική…

Την ίδια ώρα που το θέμα της πίστης, έχει τοποθετηθεί στη “ζυγαριά”, με ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, η Εκκλησία της Κρήτης, θα το γράψω ξανά, στέκεται στο ύψος που η περίσταση απαιτεί και αποτελεί τον φωτεινό “φάρο” της ιεροσύνης…

Σήμερα δεν θα σταθώ στις ραγδαίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό και τα όσα ειπώθηκαν στην διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, καλύπτονται από την παραπάνω παράγραφο…

Εδώ και λίγες ημέρες έψαχνα το χρόνο να γράψω δυο αράδες από καρδιάς, για μια ακόμη πρωτοβουλία που έλαβε – εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – η κεφαλή της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκόρωνου, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, ότι στέκεται παρούσα σε όλα τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα του ποιμνίου της.

candia

Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, με πρωτοβουλία της Ι.Μ.Κ.Α. διενεργήθηκε την περασμένη Κυριακή έρανος σε όλους τους ναούς που λειτουργούν υπό την σκέπη της, για την ενίσχυση έξι πολυ-σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ισάριθμες οικογένειες στα Χανιά και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Έξι διαφορετικά δράματα, που επισκιάζονται ναι μεν από την πανδημία αλλά, επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν. Κάποια δε από αυτά, είναι θέματα “ζωής και θανάτου“.

Η Μητρόπολη, πιστή στις βασικές αρχές της Ορθοδοξίας μας, έπραξε τον καθήκον της, προσφέροντας μέσα από το μικρό ή μεγαλύτερο υστέρημα των πιστών της, “ανάσα” και ελπίδα ζωής, σε συμπολίτες μας που ανεβαίνουν τον δικό τους σύγχρονο “Γολγοθά”.

Μια εξ΄αυτών των περιπτώσεων, έχει να κάνει και με την μικρή Χανιώτισσα που ήδη βρίσκεται στην Αμερική, για ένα πολύ σοβαρό και πολυδάπανο χειρουργείο. Η Ι.Μ.Κ.Α. άνοιξε την “αγκαλιά” της και προσέφερε μια πάρα πολλή σημαντική οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια της μικρής, η οποία αδυνατεί να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο ποσοστό της συμμετοχής της, στην δαπάνη του χειρουργείου, που δεν καλύπτεται από τον ασφαλιστικό της φορέα.

Η αγκαλιά της Ι.Μ.Κ.Α. ακόμη και σε καιρούς που τα πάντα αλλάζουν, παραμένει σταθερά μεγάλη και ζεστή. Όσο κι αν στάση γενικότερα της Ελλαδικής Εκκλησία μας σε κάποιες περιπτώσεις χωρά πολλή κριτική, κυρίως αυτό το χρονικό διάστημα, οι ιεράρχες της Κρήτης, – επαναλαμβάνω – εξακολουθούν να κρατά στάση ευθύνης και σοβαρότητας.

  Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                             “Ο Κύριος Έπαρχος”