“Αστακός” όλη μέρα το Παλιό λιμάνι στα Χανιά – Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με συνεχείς περιπολίες και στα στενά… (pic)

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζώσει κυριολεκτικά καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της ημέρας, τη ευρύτερη περιοχή του παλιού στα Χανιά, πραγματοποιώντας συνεχείς περιπολίες…

Οι περιπολίες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. πεζές και μηχανοκίνητες είναι αυξημένες.

Η παρουσία της Αστυνομίας μάλιστα είναι τόσο έντονη που έχει προκαλέσει ποικίλα ερωτηματικά και προβληματισμό, όχι μόνο στους καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες – σύμφωνα με πληροφορίες – οι οποίοι ρωτούν τους ντόπιους, ποιος είναι ο λόγος αυτής της αυξημένης επιφυλακής.

Οι περιπολίες επεκτείνονται και πέραν των συνηθισμένων σημείων – στις “Αλυσίδες” και το Παραλιακό μέτωπο – και σε άλλα σημεία, στα στενάκια της παλιάς πόλης, όπως για παράδειγμα στην οδό Κονδυλάκη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ακόμη το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε ταυτόχρονο διάστημα, βρέθηκαν 10(!) μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι, ενώ ορατή ήταν και η κινητικότητα των πεζών περιπολιών, ένστολων και μη.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που συνδέουν την έντονη αστυνομική παρουσία και τα αυξημένα μέτρα, με την ανησυχία που έχει προκαλέσει το μεσημβρινό χτύπημα σε συναγωγή της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένα πλέον τα μέτρα οπουδήποτε υπάρχει εβραϊκό στοιχείο, άρα και στην περιοχή που βρίσκεται η συναγωγή στα Χανιά.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως οι διευρυμένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., δεν συνδέεται με το περιστατικό καθώς τα ‘δρακόντια” μέτρα, βρίσκονται σε ισχύ, όχι μόνο σήμερα – που έγινε το περιστατικό στην Γερμανία με τους δυο νεκρούς και τους πολλούς τραυματίες – αλλά γενικότερα τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως τα παραπάνω “σενάρια” δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και διαψευστεί από αστυνομικές πηγές, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία για την αυξημένη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο ενετικό λιμάνι των Χανίων