Ψωμάκια χωρίς γλουτένη με κολοκυθόσπορους

Αφράτα και απολαυστικά ψωμάκιαμε πολλή γεύση αλλά χωρίς καθόλου γλουτένη. Θα σας αρέσουν πολύ!

Υλικά

  • 700γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500ml γάλα χλιαρό
  • 50γρ. μαγιά νωπή
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • ½ φλιτζάνι κολοκυθόσπορους
  • αλάτι θαλασσινό

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε το χλιαρό γάλα με το μέλι και τη μαγιά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η μαγιά και αφήνετε στην άκρη.

Σε μεγάλη λεκάνη (ή στον κάδο του μίξερ) βάζετε τα 600γρ. αλεύρι, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς και ζυμώνετε με τα χέρια (ή με το γάντζο), μέχρι να σχηματιστεί σιγά σιγά μια ζύμη. Προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας παράλληλα για 5-6 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.

candia

Σκεπάζετε τη λεκάνη με μια κουβέρτα και αφήνετε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

tipografo prints

Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβετε σε 12 κομμάτια. Πλάθετε στο σχήμα που θέλετε (στρογγυλά ή φραντζολάκια) και τα μεταφέρετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σκεπάζετε και αφήνετε τα ψωμάκια για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ξανά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Αλείφετε τα ψωμάκια με λίγο χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με κολοκυθόσπορους και θαλασσινό αλάτι και ψήνετε για 12-14 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αφήνετε τα σε σχάρα να κρυώσουν.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Πηγή: olivemagazine.gr