Πρωτοβουλίες Κεφαλογιάννη για την υπογεννητικοτητα! Παρουσιάστηκε η μελέτη του Στέφανου Χανδακά… (pics)

O γνωστός στο πανελλήνιο, συριανός επιστήμονας – μαιευτήρας, Δρ. Στέφανος Χανδακάς, βρέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή των Ελλήνων, όπου μαζί με τη βουλευτή και πρώην υπουργό, Όλγα Κεφαλογιάννη, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα για ένα πολύ σοβαρό και ιδιαίτερο θέμα που παρουσιάζεται έντονο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, την ελληνική υπογεννητικότητα.

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκε η μελέτη για την υπογεννητικότητα η οποία εκπονήθηκε από την HOPEgenesis, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την υποστήριξη του Ομίλου Eurolife ERB. Πρόκειται για μια μελέτη η οποία πρόσφατα παρουσιάστηκε και στην Σύρο, αποτελεί εργαλείο για τη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής δημογραφικής πολιτικής, ενώ θεωρείται η πρώτη στοχευμένη έρευνα για το μείζον θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Χανδακάς είναι ιδρυτής και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Hopegenesis, ενώ η κ. Κεφαλογιάννη είναι πρέσβειρα της πρωτοβουλίας για την ανατροπή της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Με μεγάλη χαρά παρουσιάσαμε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα την μελέτη για την υπογεννητικότητα της HOPEgenesis, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την υποστήριξη του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB. Μαζί με την Βουλευτή Όλγα Κεφαλογιάννη, Πρέσβη του έργου της HOPEgenesis.

Μιλήσαμε για την πρώτη στοχευμένη έρευνα για το μείζον αυτό θέμα για τη χώρα μας, η οποία και προσδιορίζει τόσο τους κοινωνικούς παράγοντες όσο και τη διαφορετικότητα των αιτιών του. Η μελέτη αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό εργαλείο συμπληρώνοντας την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή για το Δημογραφικό“, έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Χανδακάς αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τασούλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Χανδακάς και η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασαν τη συγκεκριμένη μελέτη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Πηγή: cyclades24.gr