Πρώτη η Αριστερά στο ΤΕΕ Κρήτης

Διαφορετική τάση καταγράφουν τα αποτελέσματα των εκλογών των Μηχανικών στην ανατολική Κρήτη σε σχέση με την πανελλαδική εικόνα κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Για το Τμήμα Ηρακλείου – Λασιθίου του ΤΕΕ η παράταξη ΑΜΑΚ ήρθε πρώτη σε ψήφους αφήνοντας δεύτερη τη ΔΚΜ, η οποία ωστόσο επικράτησε σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Αναλυτικά οι Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης, παράταξη που έχει αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη Αριστερά, ήρθε πρώτη σε ψήφους συγκεντρώνοντας ποσοστό 37,3%  η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών έλαβε 31,3% και η Αγωνιστική Προοδευτική Συνεργασία Μηχανικών (ΑΠΡΟΣΥΜΗ) 25,9%.

candia

Στοίχημα, ωστόσο, αποτελεί ο σχηματισμός του νέου προεδρείου της διοικούσας επιτροπής καθώς και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία παρά την πρωτιά της ΑΜΑΚ, τελικά ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ εκλέχθηκε από τη συνεργασία ΔΚΜ και ΔΗΣΥΜ (σημερινή ΑΠΡΟΣΥΜΗ).

Σε ό,τι αφορά το δυτικό τμήμα του νησιού (Χανιά – Ρέθυμνο) η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών επικράτησε με σαφές προβάδισμα.

Αναλυτικά:

Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση (Σπύρος Σοφιανός) 364 ψήφοι – 17 έδρες

ΔΚΜ (Λευτέρης Κοπάσης) 296 ψήφοι – 14 έδρες

Ανεξάρτητο ΤΕΕ (Κυριάκος Κουκλάκης)  164 ψήφοι – 8 έδρες

Μαχόμενοι Μηχανικοί (Γιώργος Πιαγκαλάκης)  91 ψήφοι – 4 έδρες

ΕΛΕΜ ( Γιάννης Βόρδος) 52 ψήφοι –  2 έδρες

Πανεπιστημονική (Μπάμπης Λουτσέτης) 39 ψήφοι – 2 έδρες