Προμαχώνας ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Μπάτε σκύλοι κι όποιον πάρει ο χάρος – Πρέπει να συμβεί ατύχημα ρε ανίκανοι…;

Επικίνδυνες και τριτοκοσμικές καταστάσεις καταγράφονται πλέον καθημερινά στην περιοχή του Προμαχώνα, στην παλιά πόλη των Χανίων.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, απότοκο της πανούργας ελληνικής γραφειοκρατίας και οι ούτως ή άλλως αργοί ρυθμοί των υπηρεσιών της αρχαιολογίας από τη μια, σε συνδυασμό με την επιπόλαιο τρόπο που δείχνουν να χειρίζονται το όλο θέμα, το σύνολο των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων και αρχών του τόπου από την άλλη, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό “μείγμα” βλακείας, που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστα περιστατικά.

Ο Προμαχώνας για όσους ξέχασαν, έπεσε πριν από δυο χρόνια!  Τον… αναστυλώσαμε όμως με την… μόνιμη όπως εξελίχθηκε σιδερένια και εντελώς ακαλαίσθητη κατασκευή και μετά… ξεκινήσαμε τις συσκέψεις. Τον περασμένη Φλεβάρη όμως στη δυνατή θεομηνία που ισοπέδωσε τα Χανιά, τον πήρε πάλι και τον σήκωσε.

Και πως “θωρακίσαμε” μετά τους διερχόμενους πεζούς και επισκέπτες της πόλης από μια ενδεχόμενη “κακιά” στιγμή…; Με το “πλέμα” που λένε στο χωριό μου! Με συρματόπλεγμα δηλαδή που τοποθετήθηκε εκ του προχείρου και μετά ούτε γάτα ούτε και ζημιά.

Μόνο που ζημιά, δείχνει να είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Γιατί και οι επισκέπτες από την πλευρά τους, τους τρώει ο κ@%ος τους και θέλουν να πάνε να δουν τι συμβαίνει εκεί πάνω.

Γιατί συμβαίνει αυτό…;

Πολύ απλά γιατί  οι αρμόδιοι έχουν φροντίσει η πρόσβαση στο σημείο, να είναι ουσιαστικά ελεύθερη.

Δείτε στο φωτογραφικό υλικό που σας παρουσιάζει ο “Κύριος Έπαρχος” εικόνες από την καθημερινότητα του “Προμαχώνα”.

Δείτε τους δεκάδες “περίεργους” τουρίστες, που θέλουν να δουν τη… θέα!

Δείτε όμως και τα καροτσάκια με τα μωρά που περνοδιαβαίνουν  από το σημείο λόγω… βλακείας και βάλτε με το μυαλό σας, τι μπορεί να συμβεί, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του…

Τι περιμένετε Κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού (πολύ περισσότερο) αλλά και του δήμου Χανίων, για να πράξετε το αυτονόητο…;

Αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας και αποτροπής των επισκεπτών από το σημείο, το ατύχημα θα συμβεί.

Κι επειδή η ύπαρξη των προσωρινών λύσεων όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις έτσι και στην προκειμένη, αποκτούν μόνιμο χαρακτήρα, έως ότου αποφασίσετε το τι θα κάνετε στην περιοχή,  τουλάχιστον “θωρακίστε την” με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι προσβασίμη σε κανέναν.

Το ατύχημα, είναι θέμα χρόνου να συμβεί και μετά θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.

Υ.Γ.

Αν κρίνεται σκόπιμο, ας υπάρξει ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση για την λήψη των απαραίτητων μέτρων. Ο Προμαχώνας τώρα, είναι μπάτε σκύλοι και όποιον πάρει ο χάρος…

Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                              “Ο Κύριος Έπαρχος”