Πότε επιτέλους θα παραδοθεί η ανάπλαση της Νέας Χώρας…; Ήμαρτον με το… Κρητικό γεφύρι της Άρτας!

Η νέα χρονιά “μπήκε”, οι γιορτές πέρασαν και οι εργασίες στην πολύπαθη ανάπλαση της Νέας Χώρας, ενώ θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, το έργο δουλεύεται ακόμη.

Οι προθεσμίες για την παράδοση του, έχουν εκπνεύσει για μια ακόμη φορά, τρίτη στη σειρά, η περιοχή παραμένει – με έναν άτυπο τρόπο – αποκλεισμένη, με τους επιχειρηματίες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους να μιλούν πλέον ανοικτά για “εμπαιγμό”.

Η ταλαιπωρία προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι παροδική και η χρηστικότητα των έργων, μόνιμη. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας, θυμίζει το γεφύρι της Άρτας και οι… εκλογές είναι κοντά!

Και ο νοών νοείτω γιατί η συνοικία αυτή, έχει πολλά… ψηφαλάκια!

Πέραν των μεγάλων αποκλίσεων που παρουσιάζει το τελικό αποτέλεσμα, από εκείνο που είχε καταγραφεί στη… μακέτα, το μεγάλο – εδώ και πολύ ομολογουμένως καιρό – ζητούμενο, είναι η ολοκλήρωση του.

Η υπομονή δείχνει να εξαντλείται όπως και η ανοχή, σε κάθε λογής πραγματικών ή κατασκευασμένων δικαιολογιών, από τον κάθε εμπλεκόμενο.

Το έργο επιβάλλεται – επιτέλους – να ολοκληρωθεί, να παραδοθεί σε χρήση και οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες να απ-ελευθερωθούν από τον “αποκλεισμό”!

Στην Κυδωνία ακούει κανείς…;

Φιλικά και πάντα Καλοπροαίρετα

                                      Ο “Κύριος Έπαρχος”