Πορεία διαμαρτυρίας από σωματεία και συνδικαλιστές στο Ηράκλειο

«Δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά» ανέφεραν οι διαδηλωτές

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν απόψε σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.
Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν η επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η αναπλήρωση των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, ενώ ζήτησαν κανένας μισθός να μην είναι κάτω από τα 751 ευρώ. «Δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά» ανέφεραν. Μετά την διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων στην πόλη, μεταξύ των οποίων η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτική Τηλεόρασης Κρήτης κ.ά.