ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ | Διάλεξη του Δ. Μιχελογιάννη στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης

Διάλεξη του Δημήτρη Μιχελογιάννη στον κύκλο διαλέξεων του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ώρα 18.00 (Γαλάζια Αμφιθέατρα Γ.2.1)
“Ο Πολιτισμός ως Αναπτυξιακό Εργαλείο για τον Τουρισμό στη Μεσόγειο. Η Περίπτωση της Κρήτης.”
Η Μεσόγειος αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Πέρα από το ευνοϊκό της κλίμα και την σημαντική πλέον τουριστική βιομηχανία που έχει αναπτυχθεί στις ακτές τής, εξαιρετικά διακριτό ρόλο σε αυτήν την ανάπτυξη διαδραματίζει ο πολιτισμός των χωρών της Μεσογείου, είτε μέσα από τη διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς είτε μέσα από αυτή της σύγχρονης πολιτιστικής παραγωγής ή και της γαστρονομίας. Η εισήγηση εξετάζει τη θέση της Κρήτης μέσα στο ανταγωνιστικό αυτό πλαίσιο, το πώς δηλαδή η Κρήτη μπορεί να επανατοποθετηθεί ως ένας εκ των σημαντικότερων μεσογειακών τουριστικών προορισμών, αυτήν την φορά με τον πολιτισμό στο επίκεντρο της προσπάθειας αυτής για μια βιώσιμη (τουριστική) ανάπτυξη. Ειδική αναφορά θα γίνει στις πολιτικές της Περιφέρειας Κρήτης για δημιουργία θεματικών πολιτιστικών διαδρομών, στην προσπάθεια ένταξης κρητικών μνημείων-φυσικών τόπων στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCOκαθώς και στην δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών στον τομέα του πολιτισμού.

Δημήτρης Μιχελογιάννης, Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Δίκαιο στη Νομική Αθηνών και στο Δίκαιο Περιβάλλοντος στη Σορβόννη. Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης από το 2011 συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Κρήτης και στην προσπάθεια ένταξης κρητικών μνημείων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων, σχολείων και προγραμμάτων οργανισμών όπως η UNESCO, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Παρισιού.

candia

tipografo prints