Πολάκης: Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός του δικηγορικού συλλόγου

Ακολουθεί η απάντηση του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σε πρόσφατη επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων που διαμαρτύρεται για την εξαίρεση από την κυβέρνηση του δικηγορικού κόσμου από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Αγαπητά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων,

Έλαβα την επιστολή σας με την οποία δικαίως διαμαρτύρεστε έντονα για την αδικαιολόγητη εξαίρεση των δικηγόρων από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και κυρίως του επίδοξου «αναμορφωτή του εργατικού Δικαίου» (αλίμονο σε μισθωτούς και ανέργους!) υπουργού  – κατ΄ ευφημισμόν- «Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων»  Γ. Βρούτση, που μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες αναίρεσε τις ίδιες τις δικές του δηλώσεις.

candia

Πράγματι ο κλάδος σας είναι από εκείνους που κατεξοχήν πλήττεται από την πρωτοφανή αυτή κρίση, ενώ στη συγκυρία αυτή η διττή αντιμετώπισή σας από την κυβέρνηση, από τη μια σαν επιστήμονες που δεν δικαιούνται ενίσχυση και από την άλλη ως ελεύθεροι επαγγελματίες που οφείλουν να καταβάλλουν τις γνωστές φορολογικές επιβαρύνσεις, σας αδικεί κατάφωρα

tipografo prints

Στην πραγματικότητα πρόκειται για πράξη κοινωνικής αναλγησίας και έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό του δικηγορικού κόσμου αλλά και του συνόλου σχεδόν των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, που στερούνται της καταβολής έστω και αυτού του γλίσχρου  βοηθήματος  των 800 ευρώ (για ενάμιση μήνα, ήτοι 535 ευρώ μηνιαίως), την ώρα που, ειδικά οι δικηγόροι, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν επάγγελμα πριν τον Μάιο στην καλύτερη περίπτωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ανακοινώθηκε αυτή η εξέλιξη στάθηκε αμέσως αλληλέγγυος στο πλευρό του δικηγορικού κόσμου. Προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή και συντονισμένη πίεση προς την κυβέρνηση, ενώ τις επόμενες ώρες κατατίθεται στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων & Δικαιοσύνης.