Πολάκης για Υπ.Υγείας και κορονοϊό: Εμείς τοξική αντιπολίτευση δεν θα κάνουμε αλλά…

Σε μια αναλυτική – επιστημονικής φύσεως ανάρτησης για τον Κορονοϊο προχώρησε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Στην ανάρτηση του, μιλώντας κυρίως με την ιδιότητα του γιατρού, ο κ. Πολάκης αναφέρεται στον θανατηφόρο ιό, τονίζοντας παράλληλα πως σε τέτοια θέματα, ο ίδιος και το κόμμα του, δεν θα προχωρήσουν σε “τυμβωρυχία και τοξική”  όπως την χαρακτήρισε αντιπολίτευση.

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

candia

tipografo prints

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του κ. Πολάκη:  

Επειδη βλέπω από δημοσιεύματα και από το διαδίκτυο να υποβόσκει, να καλλιεργείται και να μεγαλώνει μια ανησυχία (για να μην πω κάτι βαρύτερο) για την επιδημία του κοροναιου που ξεκίνησε από την Κίνα νιώθω την ανάγκη να πω τα εξης:
1.Η επέκταση της επιδημίας του κοροναιου είναι λογικό πως σύντομα θα χτυπήσει την πόρτα και της Ελλάδας .Ετσι γίνεται με τις επιδημίες από στελέχη ιών με ισχυρή λοιμογόνο δύναμη .
2.Δεν χρειάζεται πανικός από τον κόσμο αλλά απλά τα μέτρα ατομικής υγιεινής και αποφυγής επαφής που περιγράφονται στις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπ Υγειας επανειλημμένα για αντίστοιχες επιδημίες όπως της γρίπης ! Δεν υπάρχει εμβόλιο ,στους κοροναιους οφείλεται ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ το 15-20% των αναπνευστικών λοιμώξεων της χειμερινής περιόδου.
3.Κίνδυνο διατρέχουν οι ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ οι ίδιες που κινδυνεύουν από την επιδημία της γρίπης!
4.Το Υπουργείο υγειας οφείλει να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς από τις πύλες εισόδου,μέχρι τα νοσοκομεία .Εμεις τυμβωρυχία και τοξική αντιπολίτευση ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ,θα ελέγχουμε όμως την ετοιμότητα και προετοιμασία,την ΕΠΑΡΚΕΙΑ των μέσων και Υποδομων με βάση της προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας .
5.ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ .

Παυλος Πολακης πρ αναπλ Υπ υγειας .