Πολάκης: Δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας. Πέρυσι με 39 νεκρούς μας “σκίσανε” τα βοθροκάναλα και φέτος με 72, ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Ακολουθεί η ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη μετά την ομιλία του την Πέμπτη στην βουλή:

Εδώ το βίντεο από την χθεσινοβραδινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο οι απόψεις μας παρουσιάστηκαν αναλυτικά από άλλους συναδέλφους. Από τη μεριά μου το μόνο που επανέλαβα, όπως έχω κάνει και στις επιτροπές, είναι ότι ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ και θα το δείτε στην εφαρμογή.

candia

Άδραξα όμως την ευκαιρία να αφιερώσω την ομιλία μου σε κάποια θέματα που συνέβησαν μάλιστα χτες και για τα οποία η κυβέρνηση, αλλά και τα φιλικά της ΜΜΕ, δεν βγάζουν κουβέντα…:

1. Ξεκίνησε η Δίκη της κας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, της συζύγου του αρχιτραπεζίτη, για την απ’ ευθείας ανάθεση των 715.000 € για τη διοργάνωση του e-health Forum. Τα στοιχεία γιαυτή την υπόθεση είχα πάει εγώ από το 2016 και έκτοτε με άπειρα προσκόμματα που έβαζαν φτάσαμε μέχρι σήμερα 2020. Και σήμερα εμφανίστηκε πάλι με καμιά δεκαριά αιτήσεις παραγραφής της υπόθεσης. Μάρτυρες υπεράσπισης ποιοί ήταν σήμερα ; Ο μπουλντοζιέρης του Ελληνικού Άδ. Γεωργιάδης, που με δική του απόφαση ξεκίνησε τότε η διαδικασία ανάθεσης και ο Πουλής του ΚΕΕΛΠΝΟ που “πουλούσε” τις φακές 12,5 € το κιλό με λεφτά του δημοσίου.

2. Πρόκειται για τραγική κατάντια να καλούν με αγωνία στον ΕΟΔΥ οι πολίτες για τον κορωνοϊό και ο ΕΟΔΥ να απαντάει ότι Η ΜΕΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δηλ. από το κουτάλι του ιερέα ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΙΟ. Εσείς μας επιστρέφετε στον Μεσαίωνα. Αλλά εμείς δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας. Πέρυσι με 39 νεκρούς μας “σκίσανε” τα βοθροκάναλα και φέτος με 72 νεκρους… ΚΟΥΒΕΝΤΑ ! Για να μην αναφερθώ στη λάθος διαχείριση στην Πάτρα με το περιστατικό, που τώρα έχει επιφέρει τα 21 νέα κρούσματα.

3. Ο Νίκος Παππάς σας ξεφτίλησε χτες στην προανακριτική. Στήσατε ένα αφήγημα ότι μόνο οι γιατροί τα φάγανε και ότι είναι σκευωρία οι κατηγορίες για το πολιτικό προσωπικό που ήταν “αθώες περιστερές”. Σήμερα αποδείχτηκε ότι η πρώτη συνάντηση στην υπόθεση Μιωνή – Φιλιππάκη έγινε το 2013 με παρουσία του κ. Σαμαρά, που τότε ισχυριζόταν ότι γνώριζε για το ποιόν του Παπασταύρου και θα τον διώξει. Κατατέθηκε μάλιστα χτες στην Επιτροπή και το σχετικό συμφωνητικό που συντάχτηκε τότε. ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

4. Με την ευκαιρία που προεδρεύει στο Σώμα ο κ. Αθανασίου, του απηύθηνα το εξής,,,: Όταν πήγατε με στρατοκρατική επιχείρηση στα νησιά για να επιβάλλεται όσα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, δηλαδή να επιβάλλετε τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης, τότε στα επεισόδια στα νησιά ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. Κρυβόσασταν. Εμφανιστήκατε όμως στο πλευρό παρακρατικών τραμπούκων που έκαναν μπούλινγκ και βιαιοπραγίες σε βάρος προσφύγων, μελών ΜΚΟ, δημοσιογράφων και δημοκρατικών πολιτών και με την αστυνομία παρούσα και να μηξν επεμβαίνει. ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ! Το ξαναλέμε…: Πιέστε την ΕΕ με απειλή ΒΕΤΟ για Σύνοδο Κορυφής και προσέξτε καλά, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ Ή ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ, που είναι και ο απώτερος στόχος του Ερντογάν !