Πλατείες και κοινόχρηστους χώρους απολύμανε ο Δήμος Μαλεβιζίου (Pics)

Ειδικά συνεργεία προχώρησαν το Σάββατο 21 Μαρτίου σε απολυμάνσεις με ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία που διασχίζουν περισσότερο οι πολίτες.

Με σταθερούς ρυθμούς προχωρούν καθημερινά οι απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους του Μαλεβιζίου, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει ο Δήμος για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικά συνεργεία, υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου, Μιχάλη Αλμπαντάκη και της αρμόδιας Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχωρούν σε απολυμάνσεις πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων με ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία που διασχίζουν περισσότερο οι πολίτες.

candia

Απολυμαίνονται, επίσης, στάσεις λεωφορείων και παγκάκια. Επιπλέον, τα σάρωθρα του Δήμου καθαρίζουν παραπλεύρως των δημοτικών οδών με χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού. Οι προληπτικές ενέργειες διενεργούνται καθημερινά, σε συνεργασία και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Πετούση, με στόχο τις επόμενες μέρες να απολυμανθούν οι κοινόχρηστοι χώροι σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά του Δήμου.

Το ιδιαίτερο βάρος που καλείται να σηκώσει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου τόνισε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, ευχαριστώντας τα στελέχη της υπηρεσίας. Όπως ανέφερε: «Είναι οι ήρωες της καθημερινότητας. Τα στελέχη της Υπηρεσίας Καθαριότητας βρίσκονται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης. Ευχαριστώ θερμά τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που εργάζονται με ζήλο, μεθοδικά και συντονισμένα για να μπορούν οι πολίτες του Μαλεβιζίου να αισθάνονται ασφαλείς, μένοντας στα σπίτια τους. Κάνουμε προληπτικά ό,τι είναι δυνατόν για την προστασία των δημοτών και της δημόσιας υγείας, φροντίζοντας παράλληλα να τηρούνται τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και για τους εργαζομένους μας».

 

Ειδική μέριμνα τακτικών και επαναλαμβανόμενων απολυμάνσεων έχει, επίσης, ληφθεί για το αμαξοστάσιο του Δήμου, καθώς και για όλα τα οχήματα των Διευθύνσεων και λοιπών δομών του Δήμου.