Περιοδεία στη λαϊκή αγορά έκανε ο Βασίλης Διγαλάκης (pics)

Τη λαϊκή αγορά της οδού Μίνωος, στα Χανιά, επισκέφθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αφ’ ενός με τους παραγωγούς, για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και αφ’ ετέρου με πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν κυρίως την υπερφορολόγηση και τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

Ο κ. Διγαλάκης επεσήμανε, στις συνομιλίες του με τους πολίτες, πως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης να υπερφορολογεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχει εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

Ο Βασίλης Διγαλάκης σημείωσε ότι μια οικονομία που αναπτύσσεται είναι μια οικονομία που εξασφαλίζει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους, με δικαιότερη φορολογία, που απελευθερώνει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα, ώστε κάθε Έλληνας να εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένεια του.

candia

Παράλληλα, ο κ. Διγαλάκης, συνομιλώντας με παραγωγούς, αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο των λαϊκών αγορών.

Όπως είπε, ο θεσμός των λαϊκών αγορών παρέχει διαχρονικά τη δυνατότητα σε παραγωγούς να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές, σε τοπική κλίμακα, χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων.

O Βασίλης Διγαλάκης υπογράμμισε πως αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η νομιμότητα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ώστε να υπάρχει προστασία τόσο των παραγωγών που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την κείμενη νομοθεσία, όσο και των καταναλωτών, καθώς και των υπολοίπων εμπόρων.