Πατριαρχείο και Εκκλησία της Κρήτης στην… γραμμή της λογικής, της σοβαρότητας και της επιστήμης! Οι… κουτοί ας βγάλουν τον σκασμό

Σε ευθεία εναρμόνιση, Οικουμενικό Πατριαρχείο και Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κρήτης, συντάσσονται κάτω από την ίδια λογική, στην “γραμμή” τους προς το ποίμνιο, σε ότι αφορά την συμπεριφορά των πιστών, απέναντι στον φονικό “κορωνοϊό”.

Η επιπόλαιη και δογματικού χαρακτήρα αντιμετώπιση της όλης κατάστασης από την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος – αλλά και από αρκετούς κατά τόπους μητροπολίτες – τα προηγούμενα 24ωρα, ευτυχώς δεν υιοθετήθηκε στις ανακοινώσεις που έγιναν τόσο από το Φανάρι, όσο και από την Εκκλησία της Κρήτης.

Πρώτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Τετάρτη, σε ανακοίνωση του Πατριαρχείου, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι’ αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους Κρατών“.

candia

Στο ίδιο μήκος κύματος την Πέμπτη η Εκκλησία της Κρήτης, τονίζει χαρακτηριστικά:

Η Εκκλησία μας σεβόταν και σέβεται την ιατρική επιστήμη. Γι’αυτό προτρέπει όλους τους πιστούς να εναρμονίζονται προς τις υγειονομικές οδηγίες τόσο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσο και προς τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κατά τόπους κρατών. Αυτονόητο θεωρείται ότι η πίστη στον Θεό, ως υπέρβαση και όχι ως κατάργηση της ανθρώπινης λογικής, καθώς και η προσευχή ενισχύουν τον πνευματικό αγώνα του Χριστιανού“.

Αυτά τα λόγια απεικονίζουν την κοινή λογική, την ψυχραιμία και την αποστειρωμένη άποψη που πρέπει να έχει αυτή την ώρα, η εκκλησία με τη γενικότερη της έννοια.

Κάποιοι γραφικοί “Μητροπολίτες” και “πατέρες” μπροστά σε αυτές τις επίσημες ανακοινώσεις, καλό θα είναι να ξανασκεφτούν το όλο θέμα και στην περίπτωση που αποφασίσουν να διατυπώσουν δημόσια το λόγο τους κάπου παρακάτω, να βουτήξουν πρώτα τη γλώσσα, μέσα στο μυαλό τους πριν πουν το οτιδήποτε! Ακόμη καλύτερα, να βγάλουν τον σκασμό… 

Οι ώρες είναι επαναλαμβάνω – όπως το έγραψα και στις αρχές της εβδομάδας – κρίσιμες, η πανδημία, με τον πλέον επίσημο τρόπο,  μας χτύπησε την πόρτα, η Ελλάδα πενθεί ήδη τον πρώτο της νεκρό  και οι πειραματισμοί, από όπου κι αν προέρχονται, είναι επικίνδυνοι

Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                 “Ο Κύριος Έπαρχος”