Κλέβουν ηλεκτρικά πατίνια στα Χανιά! Τα… ξαφρίζουν και μετά τα πετάνε όπου βρουν – Ένα απ’ αυτά, βρέθηκε στου Καμπανού…. (pics)

Κλέβουν αβέρτα πατίνια στα Χανιά…

Τα δυο τελευταία χρόνια, έχουν μπει στην καθημερινότητα μας και στην πόλη των Χανίων, αποκτώντας ολοένα και περισσότερους “φίλους”, αν και η ασφάλεια τους έχει αμφισβητηθεί και το γενικότερο πλαίσιο κυκλοφορίας τους, εξακολουθεί να έχει πολλά κενά, σύμφωνα με την παραδοχή των αρμόδιων τοπικών φορέων.

Το τελευταίο διάστημα, τα πατίνια πολλαπλασιάστηκαν στους δρόμους των Χανίων ενώ πλέον, ακόμη και ιδιωτική εταιρία, έχει δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο τομέα, με διάθεση οχημάτων αυτής της κατηγορίας, με χρονοχρέωση.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα μάλιστα, είναι πως ο χρήστης που θα τα επιλέξει, έχει τη δυνατότητα να τα αφήσει σε οποιοδήποτε σημείο τον βολεύει και στη συνέχεια το όχημα της εταιρίας που τα έχει στη νόμιμη κατοχή της, τα εντοπίζει μέσω σχετικής εφαρμογής από τον σχετικό αισθητήρα ανίχνευσης που φέρουν τα εν λόγω πατίνια, και προχωρά στην περισυλλογή τους.

Τα πατίνια αυτά, μέσω αυτής της εφαρμογής, ουσιαστικά ακινητοποιούνται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν άλλο χρήστη, που δεν έχει εξασφαλίσει τη νόμιμη χρήση τους, άρα πρακτικά, μετά την κλοπή τους είναι άχρηστα για οποιονδήποτε μη νόμιμο χρήστη.

Τη λεπτομέρεια αυτή είτε δεν την γνωρίζουν οι επιτήδειοι είτε κάνουν ότι την αγνοούν εκτιμώντας πως θα την “αντιμετωπίσουν” με κάποιο τρόπο. Προχωρούν λοιπόν στην κλοπή και στη συνέχεια διαπιστώνοντας  πως το… λάφυρο τους είναι άχρηστο, καθώς δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, τα εγκαταλείπουν  κυριολεκτικά, όπου βρουν…

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ιδιοκτήτες της ιδιωτικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στα Χανιά, από τις 15 Οκτωβρίου που έθεσαν σε λειτουργία 40 πατίνια στα Χανιά, σήμερα διαθέτουν σε λειτουργία μόλις τα 15. Τα δεκατέσσερα βρίσκονται για επισκευή, ενώ έντεκα στον αριθμό,είναι εξαφανισμένα. Ένα μάλιστα από αυτά που είχαν χαθεί, εντοπίστηκε τις προηγούμενες ημέρες, εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Καμπανού, στο Ανατολικό Σέλινο!!!