Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Λεκάκη με πεντοζάλι και λύρα (pics)

Το βράδυ της Κυριακής παρουσιάστηκε στο Χαζίρειο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Μαρίνας Χανίων το βιβλίο του Χανιώτη συγγραφέα/εκπαιδευτικού, Γιάννη Λεκάκη,”Μινωίτες και Αμαζόνες”.

Η αίθουσα του πνευματικού κέντρου γέμισε από φίλους, συγγενείς, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης και πολιτικών φορέων.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Ευθύμης Λεκάκης, νομικός, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, ο οποίος εξήγησε την προέλευση του ιαμβικού ομοικατάληκτου 15σύλλαβου στίχου,η Δήμητρα Γραμβουσάκη,συνταξιούχος εκπαιδευτικός, η οποία μίλησε για το έργο του συγγραφέα, την ζωή του αλλά και την μεγάλη αγάπη του για την κρητική παράδοση και μουσική.

Στην συνέχεια μίλησε η κυρία Κοκοτσάκη Ανδρονίκη, εκπαιδευτικός/φιλόλογος, που ανέπτυξε την σχέση που συνδέει το βιβλίο του Γιάννη Λεκάκη με τον “Ερωτόκριτο “Του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν ο εφημέριος της Αγίας Μαρίνας,Περάκης Γεώργιος και η Καίτη Αλέξη, εκφωνήτρια και δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χανίων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μελοποιημένους στίχους που απέδωσε σε αργό πεντοζάλι με την λύρα του ο συγγραφέας Γιάννης Λεκάκης.