Παράνομη υλοτομία σε δασική περιοχή (φώτο)

Συνελήφθησαν χθες, το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, εννέα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και του νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 63 ετών και επτά αλλοδαπούς, έξι υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 63, 42, 38, 36, 34 και 14 ετών και έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα.

candia

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι οι οκτώ από αυτούς, υλοτομούσαν παράνομα σε δασική περιοχή της Εξοχής, κατ’ εντολή των δύο ημεδαπών, ηλικίας 50 και 48 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν, ενώ ο 63χρονος ημεδαπός, μετέφερε την ξυλεία με ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, τρία αλυσοπρίονα και πέντε τσεκούρια.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.