Παραμένει κλειστή η Εθνική οδός στα Χανιά εξαιτίας της κατολίσθησης

Kλειστός τουλάχιστον μέχρι και αύριο Τρίτη 8/1, θα παραμείνει ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού, Εθνική Οδό Χανίων Κισσάμου, που την προηγούμενη Τετάρτη σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση.

Η σχετική πρόταση για να παραταθεί η απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα, έγινε από τις Αστυνομικές αρχές με δεδομένο την νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τα Χανιά, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Την πρόταση συνυπέγραψαν και οι Μηχανικοί και Γεωλόγοι από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης που βρέθηκαν το πρωί στο σημείο της κατολίσθησης και εκτίμησαν ότι μέχρι να εκτονωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα ο δρόμος πρέπει να παραμείνει κλειστός.

 Το σχετικό έγγραφο:

 

Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι με νεότερη απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 09.01.2019 και ώρα 07:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων  και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου.