Πάνω από 1,15 εκ. ευρώ στην Κρήτη για πυροπροστασία – Τα περισσότερα στα Χανιά – Αναλυτικοί πίνακες

Με 16.910.000 ευρώ ενισχύονται οι δήμοι της χώρας για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Από αυτά στην Κρήτη θα έρθουν 1.160.00 ευρώ και τα πιο πολλά θα διατεθούν στους δήμους των Χανίων οι οποίοι θα ενισχυθούν συνολικά με 410.600 ευρώ.

Τα εν λόγω ποσά μπορούν να αξιοποιηθούν από τους δήμους για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που διενεργούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων.

Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών-πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων, αλλά και τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου.

Τέλος, ενισχύεται η εθελοντική δράση, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την έλλειψη σε εξοπλισμό, λειτουργικά έξοδα και την κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Δείτε αναλυτικά τους Δήμους της Κρήτης στους παρακάτω πίνακες