Πανικός σε βαφτίσια: Παπάς τραυμάτισε βρέφος – Προσπαθούσε με μανία να το βάλει στην κολυμπήθρα (vid)

Σε αργία ενός έτους τέθηκε ιερέας στη Ρωσία, αφού μητέρα τον κατήγγειλε ότι τραυμάτισε το μωρό της, προσπαθώντας να το βαφτίσει βίαια.

Οργή προκάλεσε το βίντεο από τη βάφτιση του τρόμου, που έγινε στην Γκατσίνα, κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Πολλοί μίλησαν για «σαδιστική» βάφτιση από τον Ρώσο ορθόδοξο ιερέα Φώτη Νετσεπορένκο.

Ο ίδιος προσπαθούσε να βυθίσει το βρέφος στην κολυμπήθρα, ασκώντας βία, με το ενός έτους αγοράκι να σπαράζει στα χέρια του.

Σε πανικό η μητέρα

Η μητέρα του παιδιού, Αναστασία Αλεξέεβα, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την αρχή. «Ο ιερέας άρχισε κάνοντάς μου επίπληξη δημοσίως επειδή δεν γνώριζα τις προσευχές» είπε και πρόσθεσε: «Μετά την πρώτη βύθιση, κατάλαβα ότι το μωρό μπορεί να πνιγεί και άρχισα να το τραβάω από τα χέρια του ιερέα. Το μωρό είχε μώλωπες στο σώμα και το κεφάλι του επειδή το κρατούσε σφιχτά και επειδή το χτυπούσε στην κολυμπήθρα».

Στο βίντεο, η 24χρονη μητέρα του μωρού, φαίνεται να προσπαθεί να παρέμβει και να πάρει το μωρό από τα χέρια του ιερέα, που με μένος και μανία, προσπαθεί να το στριμώξει ολόκληρο στην κολυμπήθρα.

Όπως είπε αργότερα η μητέρα του παιδιού, το παιδί είχε γρατζουνιές και μελανιές στο κορμί, τους ώμους και το λαιμό του, από την κακομεταχείριση του ιερέα. Η ίδια λέει τώρα πως το μωρό της δεν μπορεί να ηρεμήσει με τίποτα, φοβάται τα πάντα και κλαίει συνεχώς.

Αμετανόητος ο ιερέας

«Βαφτίζω παιδιά έτσι εδώ και 26 χρόνια» της είπε μετά ο παπάς, αλλά δεν την έπεισε, καθώς η γυναίκα τον κατήγγειλε.

Παρά τις αντιδράσεις, ο ίδιος συνέχισε να υπερασπίζεται τις πράξεις του: «Τελικά, τι ακριβώς έγινε; Τίποτα και δεν φταίω καθόλου εγώ. Όλα έγιναν γιατί εκείνη είναι υπερβολικά ευαίσθητη και δεν έχει καθόλου εμπειρία από εκκλησία. Δεν ήταν έτοιμη για βάφτιση. Το μωρό δεν κατάπιε καθόλου νερό, δεν χτύπησε στην κολυμπήθρα. Έκανα το καθήκον μου», είπε.

Τέθηκε σε αργία ενός έτους

Η απολογία του πάντως δεν έπεισε τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα που του επέβαλαν αργία ενός έτους.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: topnews.gr