ΠΑΕ Χανιά! Ο Ροκάκης είχε… ανοίξει τα χαρτιά του από νωρίς στο eparxies.gr για το όνομα της ομάδας

Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, η ομάδα του ΑΟΧ Κισσαμικού, μετονομάζεται σε ΠΑΕ Χανιά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ, ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Αντώνης Ροκάκης.

Ο κ. Ροκάκης, δρομολογώντας αυτά για τα οποία είχε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα της συνένωσης του παλιού ΑΟΧ με τον Κισσαμικό, προχωρά πλέον και στο… κομβικό επόμενο βήμα, που είναι η εκ νέου αλλαγή της ονομασίας του  συλλόγου.

Από το ΠΑΕ Χανιά απουσιάζει πλέον παντελώς η λέξη “Κισσαμικός”, με τον κ. Ροκάκη να μην διστάζει να αναλάβει το βάρος αυτής του της επιλογής, με μια ομάδα η οποία όμως πλέον, δείχνει ότι βαδίζει πάνω σε στέρεα θεμέλια, και όχι σε κινούμενη άμμο, όπως εκείνη την περίοδο και με τον φίλαθλο κόσμο, να μοιάζει εκατέρωθεν, έτοιμος να δεχθεί αυτή τη νέα “ονοματολογική” πραγματικότητα, που κάποτε ίσως να φάνταζε ως ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Από τα πρώτα βήματα της συνεργασίας αυτής  ο Αντώνης Ροκάκης, είχε δείξει τις προθέσεις του, σε ότι αφορά το όνομα της ομάδας. Σε εφ ‘ολης της ύλης συνέντευξη του, στις 5 Οκτωβρίου του 2017 στο δημοσιογράφο Βασίλη Φουντουλάκη και στο eparxies.gr είχε μεταξύ άλλων πει:

Δεν μπορούμε για 10 χρόνια να αλλάξουμε το σήμα και την επωνυμία καθολικά, διότι θα φορτωθεί η ΠΑΕ τα χρέη του ΑΟΧ. Θα πρέπει να τονίσουμε στους φίλους του ΑΟΧ, ότι υπάρχει ο διακριτικός τίτλος ΑΟΧ-Κισσαμικός με το «ΑΟΧ» να μπαίνει πρώτο, η ομάδα ζει και εργάζεται στα Χανιά, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε μόνο έναν Κισσαμικό. Είναι ξεκάθαρο ότι το “BrandName”είναι εκείνο του ΑΟΧ και δεν το αμφισβητούμε αλλά το σεβόμαστε. Όλοι λοιπόν, και Χανιώτες και Κισσαμίτες πρέπει να βλέπουμε μπροστά.

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Ροκάκης είχε ακόμη επισημάνει:

Θα πρέπει να είναι η ομάδα του Νομού ως ΑΟΧ (που έχει το brand name), από την άλλη σου λέω ότι, όπου λέμε το όνομα του ΑΟΧ βρίσκουμε τοίχο! Βρίσκουμε βρωμιά που πρέπει να την καθαρίσουμε για να προχωρήσουμε. Το έργο μας είναι αφάνταστα δύσκολο και θεωρώ ότι αν αυτή η προσπάθεια μας δεν ήταν δυνατή και αν η ομάδα της διοίκησης δεν ήταν τόσο «συμπαγής» (από τα χρόνια του Κισσαμικού) θεωρώ ότι κάποια άλλη ομάδα θα απογοητευόταν και θα σταματούσε βρίσκοντας όλα αυτά τα εμπόδια.

Ο χρόνος πέρασε, κύλησε ομολογουμένως αρκετό νερό στο αυλάκι και οι εξελίξεις μοιάζουν να είναι θετικές, για την ομάδα των Χανίων, η οποία λειτουργεί πλέον, σε εντελώς επαγγελματικά πρότυπα, δείχνοντας πως μπορεί να μετεξελιχθεί στο κοντινό μέλλον, στην ομάδα του νομού, όπως ήταν και ο αρχικός στόχος που είχαν θέσει οι άνθρωποι που ανέλαβαν το βάρος του εγχειρήματος στους ώμους τους.

Όλα τα υπόλοιπα είναι… ιστορία, και όσοι αγαπούν το Χανιώτικο ποδόσφαιρο, ονειρεύονται μια ομάδα, που μελλοντικά, θα γράφει ιστορία στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Και γιατί όχι, με ακόμη μεγαλύτερες “συμπράξεις”, ούτως ή άλλως ο κ. Ροκάκης στη συνέντευξη τύπου στο AVRA για μια ακόμη φορά, έδειξε τις προθέσεις του δηλώνοντας “ανοικτός”!

Φιλικά και πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                  “Ο Κύριος Έπαρχος”