Ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Πλατανιά Δημήτρη Ανθούση στον Ταυρωνίτη

Ο συνδυασμός “Λαϊκή Συσπείρωση στον Πλατανιά” παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου τα μέλη του ψηφοδελτίου του.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης πραγματοποίησε ομιλία στον Ταυρωνίτη με σύνθημα “η αγανάκτηση να γίνει δύναμη”. 

Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα εβδομήντα πρώτα ονόματα του συνδυασμού.

Σύμφωνα με τον κ. Ανθούση “ο αριθμός είναι τέτοιος που σηματοδοτεί το μήνυμα της ελπίδας, της προοπτικής, του αγώνα. Πλησιάζουμε τον τριψήφιο αριθμό υποψηφίων για πρώτη φορά κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά θα είναι η επιλογή που θα κάνει τη διαφορά, θα είναι η έκπληξη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Από τους πρώτους 70 υποψηφίους άξιο αναφοράς είναι ότι οι 34 σηματοδοτούν την ανανέωση καθώς είναι πρόσωπα καινούρια σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του 2014. Επίσης, από αυτούς τους 70 οι 26 είναι κάτω των 40 ετών και οι 21 μέλη μαχικών φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος, πολιτιστικών συλλόγων κλπ. 

Το μήνυμα της πλατιάς συσπείρωσης δυνάμεων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ – στο οποίο συμμετέχουν και άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που μπορεί να διαφωνούμε σε μερικά σημεία αλλά συμφωνούμε ότι πρέπει να συστρατευτούμε στην προσπάθεια για αλλαγή κόντρα στο πολιτικό κατεστημένο – θα φτάσει απ’ άκρη εις άκρη του δήμου Πλατανιά και νομίζω ότι το κλίμα ενδυνάμωσης και εμφανούς ανόδου της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ειναι τέτοιο που θα εκφραστεί και στην κάλπη.

Το δίλημμα που πρέπει να απασχολήσει του εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους κατοίκους της περιοχής είναι: Τι δήμαρχο, τι δημοτική αρχή, τι δημοτικό συμβούλιο θέλουν; Θέλουν δήμαρχο και Δ.Σ. υπηρέτη της κυβερνητικής πολιτικής, τροχονόμο των εργολάβων και των εργολαβιών ή δήμαρχο και δημοτική αρχή που θα βάλει την επόμενη μέρα των εκλογών μπροστά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; 

Μπορούμε να πούμε πολλά και για τις πρόσφατες καταστροφές και για την 9χρονη θητεία της δημοτικής αρχής που χαρακτηρίζεται από τις πιστές υπηρεσίες που παρείχε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Νομίζω ότι στις 26 του μήνα θα πρέπει να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το πολιτικό κατεστημένο”.