Όλγα Μαλανδράκη: Η Χανιώτισσα που πήρε το στέμμα στα Εθνικά καλλιστεία…

Η πανέμορφη Χανιώτισσα Όλγα Μαλανδράκη,  συμμετείχε πρόσφατα στα εθνικά καλλιστεία και διακρίθηκε κατακτώντας την θέση της  2ND MISS GS HELLAS 2019. Λίγο μετά την μεγάλη της διάκριση, μας μιλάει για τα όνειρά της, για τα μελλοντικά της σχέδια αλλά και για την τεράστια εμπειρία της, από την συμμετοχή της, σε μια τόσο λαμπερή διοργάνωση.

 

Τι σημαίνει για εσένα ο τόπος καταγωγής σου, η Κρήτη και τα Χανιά…;

candia

Τα Χανιά και γενικότερα η Κρήτη είναι ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα, έχω περάσει πολύ όμορφα παιδικά χρόνια και οικογενειακές στιγμές. Εκτός από πανέμορφη πόλη έχει και αξιόλογους ανθρώπους φιλόξενους και φιλότιμους. Μεταξύ των ανθρώπων υπάρχει αλληλεγγύη και σεβασμός. Νιώθω τυχερή που μεγάλωσα σε μια τέτοια πόλη, μέσα σε μια κοινωνία σαν αυτή που προάγει τον αλτρουισμό και την ανθρωπιά!

Τα εθνικά καλλιστεία που εξελίσσονται κάθε χρόνο ακόμη περισσότερο, δίνουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους

Το γεγονός ότι είσαι ένα όμορφο κορίτσι, είναι κάτι αδιαμφισβήτητο. Πως αποφάσισες ωστόσο να πάρεις την απόφαση και να λάβεις μέρος στα φετινά καλλιστεία;

Η συμμετοχή στα εθνικά καλλιστεία ήταν μια επιθυμία μου από μικρό κοριτσάκι. Μέσω του μάνατζερ μου Γιάννη Τσερκάκη και του κυρίου Γιώργου Κούβαρη προέδρου των εθνικών καλλιστείων και ιδιοκτήτη του πρακτορείου μοντέλων που βρίσκομαι αυτήν την στιγμή το Grande Secreto, το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Βέβαια, όλη αυτήν την διαδικασία ευνόησε και το θετικό κλίμα που υπήρχε στο πρακτορείο. Εξ αρχής όλοι με στήριξαν και με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα καθώς ήμουν άπειρη. Τα Εθνικά καλλιστεία δεν προάγουν μόνο την εξωτερική ομορφιά αλλά εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην πνευματική καλλιέργεια. Πλέον έχουν αναχθεί σε πολιτιστικό δρώμενο γεγονός που αποδεικνύει την βαρύτητα και σοβαρότητα του θεσμού. Τα εθνικά καλλιστεία δεν κάνουν διακρίσεις καθώς όλα τα κορίτσια πήραν τίτλο και στέφθηκαν. Όσον αφορά τον δικό μου τίτλο θεωρώ πως είναι πολύ αξιόλογος, μου ταιριάζει και θα προσπαθήσω να τον τιμήσω όσο καλύτερα γίνεται εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 

Τα Εθνικά καλλιστεία ακόμη και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν πτοήθηκαν…

«Η  Κρήτη είναι ένας καταπληκτικός τόπος με υπέροχους ανθρώπους και δεν θα σταματήσω να την επισκέπτομαι όσο συχνότερα μπορώ»

Πιστεύεις πως ο θεσμός των καλλιστείων, μπορεί να αποκτήσει ξανά τη χαμένη του λάμψη…;

Τα εθνικά καλλιστεία Gs Hellas με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Κούβαρη  επί 9 χρόνια ασταμάτητης ανοδικής πορείας , παρά τις δυσμενείς συνθήκες που περνούσε η χώρα μας σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν πτοήθηκαν αλλά αντιθέτως εξελίχθηκαν και ανέδειξαν την χώρα μας στο εξωτερικό. Αυτό, αποδεικνύει ότι τα εθνικά καλλιστεία που εξελίσσονται κάθε χρόνο ακόμη περισσότερο, δίνουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χώρο του μόντελινγκ.

Ο ανταγωνισμός σε αυτό το επάγγελμα είναι πολύ μεγάλος επειδή όμως θέλω να το συνεχίσω θα το παλέψω και θα προσπαθήσω όσο γίνεται.

Είδαμε πολλές και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες από πολλούς και διάφορους χώρους, να παρευρίσκονται στην εκδήλωση τη βραδιά των καλλιστείων. Η παρουσία αυτή, σίγουρα προσέδωσε κύρος στη διοργάνωση, για εσάς τις συμμετέχουσες, ήταν ένα επιπλέον άγχος, αυτό το ιδιαίτερο κοινό;

Προφανώς όταν έχεις γύρω σου τόσο μεγάλες και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και διασημότητες και ιδιαίτερα από το χώρο της μόδας ,της τέχνης, της επιστήμης και του αθλητισμού το άγχος είναι πάντα λίγο παραπάνω και βγαίνει επί σκηνής αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει ένα επαγγελματίας μοντέλο να μάθει να το διαχειρίζεται.

 

Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν φοβήθηκα στιγμή για τυχόν αρνητικά σχόλια!

 

Στο παρελθόν, είχαμε συνδέσει τα κορίτσια που συμμετείχαν σε αυτούς τους διαγωνισμούς με άτομα «μη υψηλής αντίληψης», προφανέστατα με φωτεινότατες εξαιρέσεις, που διέψευσαν πλήρως αυτή την άποψη. Σε φοβίζει προσωπικά αυτή η «ταύτιση»…

Ο θεσμός των εθνικών καλλιστείων δεν προάγει μόνο την εξωτερική ομορφιά αλλά δίνει έμφαση και στον καλλιεργημένο πνευματικό κόσμο, στο ήθος, στην αντίληψη στις αρχές και στις αξίες. Προσωπικά εγώ έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν φοβήθηκα στιγμή για τυχόν αρνητικά σχόλια ούτως η άλλως αυτό είναι κάτι αναμενόμενο στον συγκεκριμένο χώρο. Προσπαθώ μόνο για το καλύτερο στην δουλειά μου.

Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν φοβήθηκα στιγμή για τυχόν αρνητικά σχόλια

Επειδή το μόντελιγκ είναι κάτι που με ενδιαφέρει αρκετά και θέλω να το εξελίξω εφόσον δεν μπορέσω να συνεχίσω στην Ελλάδα, ίσως πάω στο εξωτερικό όπου υπάρχουν περισσότερες επαγγελματικές προοπτικές. Η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός σε αυτό το επάγγελμα είναι πολύ μεγάλος επειδή όμως θέλω να το συνεχίσω θα το παλέψω και θα προσπαθήσω όσο γίνεται.

 

Θα ακολουθήσω το όνειρό μου και μακριά από την Κρήτη…

 

Έχεις αποφασίσει να αφήσεις πίσω σου οριστικά την Κρήτη, προκειμένου να αναζητήσεις το δρόμο σου, σε αυτό που επέλεξες;

Φυσικά, τον τόπο που μεγάλωσα δεν μπορώ να τον ξεχάσω όμως θέλω να ακολουθήσω το όνειρο μου και να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον χώρο του μόντελινγκ ακόμα κι αν αυτό πρέπει να γίνει μακριά από την Κρήτη. Εννοείται πως η Κρήτη είναι ένας καταπληκτικός τόπος με υπέροχους ανθρώπους και δεν θα σταματήσω να την επισκέπτομαι όσο συχνότερα μπορώ.

«Τα Εθνικά καλλιστεία δεν προάγουν μόνο την εξωτερική ομορφιά αλλά εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην πνευματική καλλιέργεια. Πλέον έχουν αναχθεί σε πολιτιστικό δρώμενο γεγονός που αποδεικνύει την βαρύτητα και σοβαρότητα του θεσμού»

Πόσο δύσκολο είναι για ένα κορίτσι από την επαρχία, να βρει τον δικό της «χώρο» σε έναν τόσο ιδιαίτερο «χώρο»;

Αναντίρρητα, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού σε αυτό το επάγγελμα είναι δύσκολο για ένα κορίτσι να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα από το μηδέν. Ειδικά για ένα κορίτσι σαν εμένα από την επαρχία. Όμως, από την στιγμή που υπάρχει θέληση και διάθεση για προσπάθεια κάθε κοπέλα μπορεί να διεκδικήσει την δίκη της θέση στον χώρο του μόντελινγκ και να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Θα προσπαθήσω να τον τιμήσω όσο καλύτερα γίνεται εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο εξωτερικό

Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα μέρη στα Χανιά και που φαντάζεσαι πως μπορείς να κάνεις την ιδανική σου φωτογράφηση ως «εστεμμένη» Κρητικοπούλα;

Τα Χανιά έχουν πολλά όμορφα μέρη κάποια μέσα στην πόλη και αλλά λίγο πιο μακριά. Το υπέροχο παλιό λιμάνι στο κέντρο των Χανίων ειδικά το καλοκαίρι δείχνει φανταχτερό με το πλήθος κόσμου και τα φώτα από τα μαγαζιά. Επίσης, οι διάσημες παραλίες των Χανίων το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα είναι παράδεισοι για μικρές αποδράσεις. Θα ήθελα πολύ να φωτογραφηθώ στον Φάρο στο παλιό λιμάνι καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα μου αξιοθέατα και για να αναδειχθεί ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης.

Τα εθνικά καλλιστεία δεν κάνουν διακρίσεις καθώς όλα τα κορίτσια πήραν τίτλο και στέφθηκαν.