Οι “αυλές” ας αντιληφθούν το ρόλο τους και ας μην ανακαλύπτουν… φαντάσματα!

Κάποια στιγμή σε αυτή την πόλη, επιβάλλεται ν’ αντιληφθούμε όλοι πως για να πάμε παρακάτω, πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω μας τις συμπεριφορές που μας έφεραν στο “βάλτο”.

Κυρίως αυτοί που πρέπει να το κάνουν πράξη αυτό, είναι οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που “μπορούν” και πρέπει – να θέλουν – να τ’ αλλάξουν όχι όλα, αλλά τα περισσότερα.
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που μια εφημερίδα ή ένα δελτίο ειδήσεων “έβγαιναν” πάντα στις “επιταγές” του “Χ” προύχοντα πολιτικού, που ήταν ο “αγαπητικός” – πραστατευόμενος προστάτης του μέσου.
Ναι… χτυπούσαν τότε τα τηλέφωνα και με μεγάλη συχνότητα και… απαίτηση!
Η ζωή όμως εξελίσσεται και τα πράγματα αλλάζουν.
Δεν μπορεί στις μέρες μας, το νέο αίμα που αποτελεί την “αυλή” του “Χ” και του “Ψ” υποψήφιου, να συμπεριφέρεται κάτω από αυτές τις λογικές – πρακτικές.
Όπως ουδέποτε ως Δημοσιογράφος δεν μπλέχτηκα στα πόδια σας και δεν σας έκανα υποδείξεις για τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες, έτσι και δεν τις δέχομαι από εσάς. ΞΕΚΑΘΑΡΑ!
Δεν υπάρχουν Κύριοι πονηρές λέξεις αλλά πονηρά μυαλά που ερμηνεύουν το οτιδήποτε κατά το δοκούν. Αν εσείς σώνει και καλά ανακαλύπτετε φαντάσματα και εχθρούς γύρω σας, δεν θα σας πείσω εγώ, ν’ανακαλύψετε τον ρεαλισμό.
Αυτός που θα σας προτρέψω όμως να κάνετε, είναι ν’ αλλάξετε τον τρόπο που “βλέπετε” τα πράγματα.
Μόνο έτσι – ίσως – μπορέσετε – αν ο λαός σας δώσει αυτή τη δυνατότητα – ν ‘ αλλάξετε και κάποια από τα κακώς κείμενα που μας έχουν φέρει ως πόλη στο σημερινό μάλλον άσχημο – ή όχι επιθυμητό – σημείο.
Τα Χανιά για ν’ αλλάξουν επαναλαμβάνω πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα ν’ αλλάξουμε ΕΜΕΙΣ.
Όταν ολόκληροι πολιτικοί “βαρόνοι” της “εποχής“,  που η δύναμη τους ήταν ανυπολόγιστα μεγαλύτερη από τη δική σας, προσαρμόστηκαν πλέον στη νέα πραγματικότητα, δεν γίνεται κάποιοι να εξακολουθείτε να διυλίζεται τον κώνωπα και να καταπίνετε την… κάμηλο!
                                      Φιλικά και πάντα Καλοπροαίρετα 
                                            Ο “Κύριος Έπαρχος”
Υ.Γ
Κάπου αλλού, σε κάποια άλλη πόλη, ενδεχομένως να γράφει κάποιος άλλος “Κύριος Έπαρχος“, ή κάποιος άλλος συνονόματος μου. Δεν πειράζει…