Όχι ρε μάγκα, αυτό δεν είναι “αντριλίκι”! Με τα “σιδερικά” δε λύνεις το πρόβλημα…

Όχι ρε μάγκα, δε λογίζεται αντριλίκι, το να λύνεις τις διαφορές σου, αφαιρώντας μια ζωή, ακόμη κι αν όλο το δίκιο του κόσμου βρίσκεται με την δίκη σου πλευρά, από τη στιγμή που σκέφτεσαι και τελικά «εκτελείς» μια τέτοια ιδέα, το δίκιο αλλάζει «μπάντα».

Δε λύνεις καμία διαφορά, πατώντας την σκανδάλη, όποιος κι αν είναι ο πραγματικός λόγος που σε οδήγησε σε μια τέτοια πράξη. Αντίθετα από τη στιγμή που η «μπάλα» φύγει από τη θαλάμη, έχεις δημιουργήσει αυτόματα ένα εκατομμύριο νέα προβλήματα, όχι μόνο για εσένα, αλλά για όλη σου την οικογένεια και για τα πολλά επόμενα χρόνια.

Δεν είναι μαγκιά ρε φίλε, να κλείσεις ένα σπίτι για λίγα μέτρα γης, κι εσύ δυο μέτρα θα πάρεις όταν έρθει η ώρα σου. Όταν έρθει ώρα σου όμως ρε «φίλε» όχι όταν «στείλεις» εσύ κάποιον πριν την ώρα του.

candia

Ποιος είσαι εσύ που «δικάζεις» με αυτόν τον τρόπο και ποιος δικαστής θα σε δικάσει εσένα, όπως σου αρμόζει..;

Κανείς ρε μάγκα, γιατί εσύ όχι απλά δίκασες και καταδίκασες χωρίς νου και σπουδή αλλά πήρες και το νόμο στα χέρια σου, θεωρώντας πως εσύ είσαι πάνω από όλους και από όλα…

Που δεν είσαι…

Ένας νέος άνθρωπος στο χώμα, ένας άλλος στη φυλακή και δυο οικογένειες που θα μάθουν πλέον να ζουν, όχι απλά με την απώλεια, αλλά και με τον φόβο… Το φόβο που θα τρυπά κάθε μέρα τα σωθικά τους και θα γίνει για πολύ καιρό η «σκιά» τους.

Ποιο πρόβλημα λύθηκε ρε παιδιά…;

Ως πότε τα όπλα θα κλείνουν οικογένειες σαν αποφασίσουν να «μιλήσουν» φέρνοντας το «κακό» και σκορπώντας μέσα σε δευτερόλεπτα, συμφορές, πάθη και πένθη…;

Ας είναι ο Κωστής ο τελευταίος αν και με ευχολόγια, δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα.

Κουράγιο, υπομονή ψυχραιμία και νηφαλιότητα προτρέπει και επιβάλλει ο κοινώς νους και για τις δυο οικογένειες. Το αίμα δεν σβήνει με αίμα ρε, ας το καταλάβουμε εδώ στην Κρήτη!

          Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                     “Ο Κύριος Έπαρχος”