Ο Μητσοτάκης στα Χανιά, οι φωτογραφίες μας, το photoshop & η συγγνώμη της Νέας Σελίδας… (pics)

Ο Μητσοτάκης στα Χανιά, το photoshop, η συγγνώμη από τη Νέα Σελίδα κι η απάντηση της περιβόητης μετακλητής υπαλλήλου και μέλους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναπαραγωγή μιας φωτογραφίας που είναι προϊόν photoshop σε σχέση με τον πραγματικό κόσμο στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων.

Στη φωτογραφία-προϊόν photoshop κατηγορούσαν την Πειραιώς ότι την «πείραξε» βάζοντας κόσμο στη θέση των κτιρίων, ενώ όπως αποδείχθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία φέρεται να διέρρευσε από το περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πειραγμένη φωτογραφία της συγκέντρωσης Μητσοτάκη στα Χανιά

Άποψη της συγκέντρωσης Μητσοτάκη στα Χανιά

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε αντιδράσεις και η εφημερίδα να αναγκαστεί να κατεβάσει τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα της ζητώντας συγγνώμη, επειδή  έπεσε «θύμα παραπληροφόρησης».

Η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή στα Χανιά, στα social media κυκλοφόρησαν διάφορες φωτογραφίες σχετικά με το μέγεθος της συγκέντρωσης.

»Η ιστοσελίδα μας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και δημοσίευσε εσφαλμένα μονταρισμένη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αποδίδοντάς την στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που δεν ισχύει.

»Το neaselida.gr επιδιώκει να υπηρετεί πιστά την αλήθεια, να ενημερώνει έγκυρα τους διαδικτυακούς αναγνώστες και είναι εναντίον της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να θίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να μην προβάλλει τη συγκεκριμένη συγκέντρωση στις πραγματικές διαστάσεις της».

Στη συνέχεια υπήρξε, αντίδραση και από την Κατερίνα Κνήτου η οποία με ανάρτησή της στο Facebook διευκρινίζει ότι δεν ήταν δικό της «έργο» το photoshop και πως εκείνη απλά προχώρησε σε αναπαραγωγή της φωτογραφίας, προσθέτοντας πως όταν ανακάλυψε πως είναι «τρολιά» την κατέβασε.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο μέσο στο οποίο δημοσιεύθηκαν πραγματικές φωτογραφίες από drone της συγκέντρωσης Μητσοτάκη στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ήταν το eparxies.gr.
 Με πληροφορίες από το athensvoice.gr