Ο Κούλης μας είπε πως για να γίνει ο Β.Ο.Α.Κ. θα μπουν διόδια κι εμείς τώρα θα του σπάσουμε την κεφαλή…

Έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί στο θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα και στην αναγκαιότητα της ύπαρξης διοδίων για να μπορέσουν κάποια στιγμή οι Κρητικοί να έχουν έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο, από το Καστέλι μέχρι και την Σητεία.

Έχουμε πολλές φορές δεχτεί κριτική γι’ αυτήν μας την άποψη, αλλά εξακολουθούμε να την υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ακόμη κι αν πλέον , κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε και ως φιλοκυβερνητικοί!

Ναι, γιατί για  πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, έρχεται στην Κρήτη ένας πρωθυπουργός και τολμά να πει, αυτό που όλοι οι προκάτοχοι του αλλά και οι περισσότεροι πολιτικοί άνδρες (και γυναίκες) του νησιού, δεν τολμούσαν όχι να το πουν, ούτε καν να το ψελλίσουν: “Ο Β.Ο.Α.Κ. θα γίνει και θα έχει διόδια”! 

candia

Ο… Κούλης είπε αυτό, που ο οποιοσδήποτε ρεαλιστικά σκεπτόμενος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη θα έλεγε, αν καλείτο να δώσει απάντηση στο ίδιο ερώτημα: πως η Κρήτη, θα αποκτήσει έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο…;

Όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη και στο σύνολο σχεδόν του ανεπτυγμένου κόσμου, η λύση των ΣΔΙΤ και των διοδίων, είναι η μόνη με την οποίαν γίνονται όλα τα αντίστοιχα οδικά έργα, εμείς εδώ στη Λεβεντογέννα, εξακολουθούμε να δείχνουμε με το δάκτυλο όλους εκείνους που τολμούν να ψελλίσουν, πως μόνο έτσι μπορεί να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, κι ας ντύνονται στα μαύρα δεκάδες οικογένειες κάθε χρόνο από τη μάστιγα των τροχαίων.

Τώρα θα ξεκινήσει φυσικά να φταίει και ο Κυριάκος κι εμείς θα του σπάσουμε την κεφαλή… Ξέρετε γιατί: Γιατί μας είπε πως θα βάλει διόδια και αυτόματα ξεκίνησαν οι αντιδράσεις από τους συνήθεις ύποπτους – επαναστάτες αλλά και οι γνωστές συμπερασματικές “κορώνες”: Όλα για τους εργολάβους…

Μα είτε βάλει διόδια βρε απίστευτοι τύποι είτε δεν βάλει (που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ), ο δρόμος που ΟΛΟΙ συμφωνούμε πως πρέπει να γίνει στο νησί, δεν μπορεί να κατασκευαστεί ως δια μαγείας.

Εργολάβοι θα το φτιάξουν, δεν γίνεται αλλιώς, εκτός κι αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κανέναν τύπο, “τύπου” Κόπερφιλντ, να κάνει ένα “άμπρα κατάμπρα” και τσουπ…, να γίνει ο νέος Β.Ο.Α.Κ.

Αν γνωρίζουμε κανέναν τέτοιο, πάω πάσο και ο Κούλης να βάλει τα διόδια στον… Βλητέ, εκεί στον δρομάκο που οδηγεί στην βίλα του και να τελειώνουμε!

Όταν σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα, όλες οι περιοχές απέκτησαν με τη συγκεκριμένη μέθοδο, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, εμείς ΕΔΩ στο νησί των γενναίων και των ηρώων τους λέμε, “είσαστε ΟΛΟΙ μαλ@κ@ς κι εμείς είμαστε οι έξυπνοι”.

ΕΜΕΙΣ όμως μετράμε νεκρούς καθημερινά σε αυτό το ρημάδι που λέγεται ΒΟΑΚ, κι εμείς  παραμένουμε η ΜΟΝΗ περιοχή της χώρας, χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο…

Όλοι οι υπόλοιποι  Έλληνες δεν είναι φορολογούμενοι…(;), ή μόνον των Κρητικών τα χρήματα έχουν αξία, άρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας βάλουν διόδια γιατί δεν το σηκώνει η περηφάνια μας…;

Ντροπή είναι να λέμε ψέματα και να καλλιεργούμε αυταπάτες, μόνο και μόνο για να κουκουλώσουμε την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης που καταγράφεται από όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τη χώρα, από τη δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα.

Τότε, αν κάποιοι ήθελαν, ίσως και να μπορούσαν να έχουν δρομολογήσει το έργο, με τρόπο που δεν θα περιελάμβανε διόδια. Σήμερα, όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, απλά είναι εκτός πραγματικότητας και ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ.

Τα διόδια ΔΥΣΤΥΧΩΣ αποτελούν μονόδρομο και όσο η συζήτηση περιστρέφεται αλλού, απλά θα μετράμε νεκρούς και κάποιοι… ψηφαλάκια.

Ο Κυριάκος λοιπόν μένει να μας αποδείξει, αν αυτά που λέει τα εννοεί κιόλας, αν και προσωπικά έχω την αίσθηση πως δεν συμβαίνει το αντίθετο. Άλλωστε και η αδελφή του και βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως “πρέπει να αφήσουμε ένα μεγάλο Αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη“.

Ας είναι λοιπόν αυτό ο νέος Β.Ο.Α.Κ. κι ας έχει διόδια!

  Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                 “Ο Κύριος Έπαρχος”