Ο Φουντολογιώργης, η Φαίδρα που ζει στη Γερμανία αλλά βρήκε τον “παππού” της στα Χανιά και οι Γιορτές Ρόκκας! (pic)

 

Το κείμενο που ακολουθεί το δανειστήκαμε από το προσωπικό προφίλ της Αθηνάς Γιαννουλάκη στο facebook

Η ιστορία μιας φωτογραφίας…
Φωτο Μαρία Πατεράκη , αφήγηση Παναγιώτης Σημανδηράκης

“Στις περσινές ‘Γιορτές Ρόκκας’ η Φαίδρα, μία διακεκριμένη Ελληνίδα χορεύτρια που ζει στη Γερμανία, έκανε ένα φανταστικό θεατρικό δρώμενο με τον πιο ηλικιωμένο κάτοικο του χωριού, τον Φουντολογιώργη. Ο υπερήλικας απήγγειλε απ’ έξω στίχους του Ερωτόκριτου (τους οποίους ξέρει σχεδόν όλους) και η Φαίδρα χόρευε δίπλα του σύγχρονο χορό συνοδεία ενός λαούτου. Ήταν από τις ομορφότερες στιγμές της περσινής διοργάνωσης.

Οι δυο τους, μάλιστα, ανέπτυξαν τέτοια σχέση που μιλούσαν όλο τον Χειμώνα. Κάποια στιγμή φέτος ο Φουντολογιώργης αρρώστησε βαριά. Είναι στο νοσοκομείο κλινήρης και δεν μπορεί να σηκωθεί ούτε από το κρεβάτι.

Πριν από λίγες ημέρες η Φαίδρα ήρθε πάλι στο χωριό και τον επισκέφτηκε. Και ήταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που ο Φουντολογιώργης σηκώθηκε από το κρεβάτι και της μίλησε! Για πέντε ολόκληρες ώρες!

Ξανάνιωσε από τη χαρά που την ξανάβλεπε. Ένας υπερήλικας από ένα χωριό της Κρήτης και μία χορεύτρια που ζει στη Γερμανία ανέπτυξαν τέτοια σχέση εξαιτίας των Γιορτών μας. Σκέψου ότι η Φαίδρα λέει, πλέον, πως έχει ακόμα ένα χωριό και ακόμα έναν παππού!”

Πηγή:oneman.gr