Ο Δήμαρχος Σητείας ζητά από τους πολίτες να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη

siteia

Με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωναϊού που βρέθηκε στη Σητεία ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Ζερβάκης καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να μένουν στο σπίτι τους.

Ο κ. Ζερβάκης ζητά από τους κατοίκους να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Σητείας τονίζονται τα εξής:

candia

“Αγαπητοί συνδημότες

Δυστυχώς αυτό που όλοι απευχόμασταν είναι πραγματικότητα. Το επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 στην περιοχή μας, αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης σε σχέση με τη διάχυση και τη διασπορά του φαινομένου, και ως εκ τούτου την ανάγκη αυστηρής τήρησης των οδηγιών και κατευθύνσεων στην καθημερινότητά μας.

Έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό δημόσια και αρκετές φορές την αυξημένη ανησυχία μου, κάτι που επαναλαμβάνω και τώρα.

Ο κόσμος όλος υφίσταται ένα παγκόσμιο σοκ, και οι εκκλήσεις και προτροπές από παντού, είναι στο να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη για προσωπική ανάληψη ευθυνών.

Είναι στιγμές πρωτόγνωρες που ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην τις ξαναζήσει κανείς από μας. Ας υπακούσουμε λοιπόν πιστά και να τηρήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών.

Ας δείξουμε την υπευθυνότητα εκείνη που αρμόζει και επιβάλλεται από την ανθρώπινη φύση.

Ας σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας εκείνους, που αφοσιωμένοι στο καθήκον τους, υπερβάλλουν εαυτούς, πιστοί στον όρκο τους για προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αγαπητοί συμπολίτες

Ο Δημος Σητείας και οι υπηρεσίες του, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, εφαρμόζει πιστά όλα τα σχέδια και τις οδηγίες, και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία και προφύλαξη όλων μας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Βοηθήστε το έργο μας, βοηθήστε το κράτος, βοηθήστε τις υγειονομικές μας υπηρεσίες. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στην ασθενή συμπολίτισσά μας.

Δήμαρχος Σητείας
Ζερβάκης Γιώργος”.