Ο Δήμαρχος Χανίων ευχήθηκε στους μαθητές και ιδιαίτερα στα “πρωτάκια” (pics+video)

Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά ευχήθηκε στους μαθητές ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφτηκε διάφορα εκπαιδευτικά συγκροτήματα του Δήμου με αφορμή τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ.Σημανδηράκης αρχικά επισκέφτηκε το 12ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο στον Κουμπέ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου, Νίκου Βλαζάκη.

Ο κ.Σημανδηράκης μίλησε στα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ προανήγγειλε εκπαιδευτικά προγράμματα που θα συμβάλουν στην καλύτερη παροχή εκπαίδευσης:“Είμαστε εδώ για να ευχηθούμε σε δασκάλους, καθηγητές και φυσικά σε μαθητές καλή σχολική χρονιά. Από την πλευρά του ο Δήμος θα φροντίσει και ήδη έχει γίνει μια σοβαρή προεργασία σε πολλά θέματα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές των σχολείων, να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες  σε όλη τη εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν ξεχωριστά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα συμβάλουν στην καλύτερη παροχή εκπαίδευσης στο σύνολο των παιδιών. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους να έχουν μια καλή, ομαλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά”, ανέφερε ο κ.Σημανδηράκης.

candia

 

Στο παρακάτω βίντεο δείτε πως καλωσόρισε τα παιδιά του σχολείου ο Π.Σημανδηράκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα “πρωτάκια”.

Από την πλευρά του ο κ.Βλαζάκης επεσήμανε: “Θέλω ευχηθώ σε όλην την εκπαιδευτική κοινότητα καλή χρονιά. Ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα.Έχουμε ηθική υποχρέωση όλε οι μονάδες να έχουν ένα  όμορφο περιβάλλον και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση”.

Παρών στην τέλεση του αγιασμού στο 12ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο στον Κουμπέ ήταν και ο κ.Νίκος Βουρλάκης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χανίων

Η ανακοίνωση του δήμου Χανίων για την Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 

Έναρξη του σχολικού έτους με ανακοινώσεις από τη δημοτική αρχή των Χανίων

Σήμερα, Τετάρτη 11/9/2019, το πρωί ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, το σύνολο των Αντιδημάρχων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών και μεγάλος αριθμός Δημοτικών Συμβούλων παρευρέθηκαν στους Αγιασμούς σχεδόν όλων των σχολείων του Δήμου Χανίων και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης.

Στο μήνυμα των εκπροσώπων του Δήμου Χανίων, εκτός από τις ευχές και την αυτονόητη διαχρονική στήριξη στο εκπαιδευτικό έργο, ανακοινώθηκε και η έναρξη των εργασιών του Δήμου Χανίων στο μεγάλο και πρωτοπόρο πρόγραμμα “Αμάλθεια”, που θα συνδέσει την Παιδεία με τον Πολιτισμό. Το πρόγραμμα αυτό θα συζητηθεί στις λεπτομέρειές του το επόμενο διάστημα.

 

Παράλληλα έξω από το συγκεκριμένο σχολική συγκρότημα βρέθηκε και η Τροχαία Χανίων η οποία πραγματοποίησε, για μια ακόμη χρονιά διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, με τους κανόνες για σωστή και ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή.