Ο Χανιώτης Θανάσης Χηνόπουλος βάζει ψηλά τον πήχη για τον ΟΦ Ιεράπετρας: “Του χρόνου πρωτάθλημα!”

Δώρο το… πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στον υπέροχο όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη κόσμο του ΟΦΙ, θέλει να κάνει τη νέα σεζόν (2018-19) ο ισχυρός άνδρας των «ασπρόμαυρων» Θανάσης Χηνόπουλος. Την αγάπη που εισέπραξε φέτος από τους φιλάθλους της ομάδας είναι αποφασισμένος να την ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο ισχυρό σύνολο που του χρόνου θα πρωταγωνιστήσει.

Τι κι’ αν οι επίσημες  φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς μπροστά υπάρχει η πρόκληση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και ο τελικός κυπελλούχων Κρήτης με τον ΠΑΝΟΜ (9 Μαΐου «Βουζουνεράκειο»), ήδη οι «ασπρόμαυροι» μελετούν προσεκτικά τα βήματα τους εν’ όψει της επόμενης μέρας.

Με αφορμή τα προ ημερών γενέθλια του ΟΦΙ που έκλεισε αισίως 48 χρόνια διαδρομής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έτος  ίδρυσης 1970) με σημαντικές επιτυχίες, διακρίσεις και τρόπαια, ο Θανάσης Χηνόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ΑΝΑΤΟΛΗ. Σε αυτήν αναφέρθηκε στον σχεδιασμό εν’ όψει της νέας σεζόν, μίλησε για την αναδιάρθρωση των ακαδημιών ενώ έστειλε και τις ευχές του για τα 48 κεράκια στην «ασπρόμαυρη» τούρτα.

– Παρ’ ότι ακόμη οι φετινές επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας δεν έχουν ολοκληρωθεί, βλέπουμε ήδη κινητικότητα για την επόμενη μέρα.

«Προσπαθούμε  και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Κύριο μας μέλημα ήταν η ανανέωση της συνεργασίας με τον κ. Μάγγο και από τη στιγμή που έκλεισε το ζήτημα αυτό, κοιτάμε μόνο μπροστά. Αρχικά καλωσορίσαμε στο πόστο του βοηθού προπονητή τον Αντώνη Κορνάρο και συνεχίζουμε… . Δεν το κρύβω πως επιδίωξη του ΟΦΙ τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Γ’ Εθνική δεν θα είναι απλά η παραμονή στην κατηγορία, αλλά πρόθεση όλων μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει. Μεγάλος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και σαν διοίκηση θα κάνουμε τα πάντα ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη ποιο δυνατοί του χρόνου. Προσωπικά θα ήθελα να δω ακόμη περισσότερους ντόπιους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

– Εκτός από την «πρώτη» ομάδα έχετε ρίξει και ιδιαίτερο βάρος στην αναδιάρθρωση των ακαδημιών… .

«Σκοπός μας είναι ο ΟΦΙ να μπορεί να βασίζεται στο μέλλον στα δικά του παιδιά. Χωρίς σωστές ακαδημίες δεν μπορείς να πετύχεις αυτά που ονειρεύεσαι. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές τις δύο κινήσεις που έγιναν τόσο με την τοποθέτηση του Γιάννη Μάγγου ως τεχνικού διευθυντή-προπονητή στα τμήματα υποδομής, όσο και του Λευτέρη Μπαριτάκη ως προπονητή τερματοφυλάκων στις ακαδημίες. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχουμε στα πιτσιρίκια έναν  τεχνικό με την εμπειρία από FootballLeagueκαι τις γνώσεις του κ. Μάγγου, αλλά και έναν ειδικευμένο προπονητή τερματοφυλάκων όπως ο κ. Μπαριτάκης. Παράλληλα σαν διοίκηση συνεχίζουμε τις συζητήσεις με κορυφαία ομάδα SuperLeague για συνεργασία στο θέμα των ακαδημιών».

– Πλην του ποδοσφαίρου έχετε ανακοινώσει πως στοχεύετε και στη δημιουργία και άλλων τμημάτων στον σύλλογο.

«Αυτή τη στιγμή μπορώ να μεταφέρω στον κόσμο ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο αναφορικά με τη δημιουργία τμήματος σκακιού στον ΟΦΙ. Τις επόμενες μέρες ίσως να μπορούμε να πούμε περισσότερα για το θέμα αυτό. Σε ότι έχει να κάνει με το γυναικείο

Ποδόσφαιρο, φαίνεται να υπάρχει μία στασιμότητα στις συζητήσεις με τη «Βασίλισσα του Νότου», χωρίς  όμως να έχει κλείσει το «κεφάλαιο» αυτό ενώ σε ότι έχει να κάνει με το τμήμα βόλεϊ περιμένω κάποιες απαντήσεις. Όσο για τις κινήσεις που έγιναν για τη δημιουργία τμήματος μπάσκετ, αυτές δυστυχώς δεν ευδοκίμησαν».

– Πρόσφατα είχατε και μία συνάντηση με τη δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας. Πως κύλησε  αυτή η κουβέντα;

«Ναι, είχα μία συνάντηση με τον δήμαρχο. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη δημοτική Αρχή και αφορούν τον ΟΦΙ. Περιμένουμε σαν σύλλογος ο δήμαρχος να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει».

– Κλείνοντας θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στον κόσμο με αφορμή τα 48α γενέθλια του συλλόγου;

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ομάδα να πάει ακόμη ψηλότερα  και να συνεχίσει να δίνει χαρά στον κόσμο της. Έχοντας μία σωστή διοίκηση και έναν υπέροχο φίλαθλο κόσμο που στηρίζει και βοηθά σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά για την ομάδα μας…».