Ο Αρτέμης Κουτσαυτάκης γράφει για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο βασικότερος στόχος όλων εμάς που θέλουμε να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αντιμετωπίσει τα σοβαρά εθνικά θέματα και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας

 

Του Αρτέμη Κουτσαυτάκη*

Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις καθώς και εφαρμογή των υπαρχουσών μεταρρυθμίσεων, όχι μόνο για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά και για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ευημερία της Ελλάδος.

Άλλωστε οι εκλογές αυτές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που δίνει το μπόνους των (50) εδρών στο πρώτο κόμμα. Είναι η πιο καλή ευκαιρία να σχηματισθεί μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση αφού ο ελληνικός λαός δεν αντέχει μια περίοδο σύγχυσης και αστάθειας, όπως αυτή του 1989. Η διασφάλιση της ειρήνης, αλλά και χωρίς υπαναχωρήσεις προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας θα είναι ο στόχος μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Η διαφορά των 9,5 εκατοστιαίων μονάδων στις ευρωεκλογές, εκφράζει την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για πολιτική αλλαγή.

Δε θα αναφερθώ εκτενέστερα στο πρόγραμμα της Ν.Δ., όπως το ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο περιλαμβάνει 16 βασικούς άξονες με έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία. Όμως θα αναφερθώ σε κάποια θέματα του προγράμματος ή όχι που θεωρώ ότι είναι καθοριστικά για την επόμενη μέρα.

‘Όπως είναι ξεκάθαρο η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια κυβέρνηση, που δε θα μείνει στα λόγια, αλλά θα προχωρήσει σε έργα για να μπορέσει η πατρίδα μας να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας εκφράζοντας μια έντονη απογοήτευση για το πολιτικό σύστημα απέχει από κάθε ψηφοφορία θεωρώντας ότι δε θα αλλάξει τίποτα. Αυτό όμως είναι ένα σοβαρό λάθος γιατί εμείς με την ψήφο μας καθορίζουμε την τύχη μας και την τύχη των παιδιών μας.

Αν συμμετέχουμε στην ψηφοφορία και πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας, παρέχουμε τη δυνατότητα συγκρότησης μιας αυτοδύναμης ομοιογενούς κυβέρνησης , της οποίας δίνουμε και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να μπορέσει σθεναρά ν αντιμετωπίσει τα σοβαρά εθνικά θέματα, να υπερασπιστεί τα μη διαπραγματεύσιμα τα εθνικά μας συμφέροντα, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη με επενδύσεις και δουλειές για τους νέους ανθρώπους, να προστατεύσει το περιβάλλον, να σταθεί δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και να δημιουργήσει ένα κράτος ασφαλές, αποτελεσματικό και φιλικό για τον σκληρά δοκιμαζόμενο τα τελευταία χρόνια πολίτη.
Είναι απαράδεκτο, πολίτες, Έλληνες και μετανάστες, να μην ‘’τολμούν’’ πολλές φορές να αποταθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, είτε γιατί κάποιοι υπάλληλοι τους απαξιώνουν, είτε γιατί λόγω της γραφειοκρατίας ή της ανευθυνότητας και αδιαφορίας κάποιων υπηρεσιών ‘’δεν βρίσκουν άκρη’’.

Όσον αφορά την οδική ασφάλεια, νομίζω ότι τώρα όσο ποτέ, εφόσον θα έχουμε έναν συντοπίτη μας πρωθυπουργό, ( τον τρίτο κατά σειρά από την περιφερειακή ενότητα Χανίων), θα μπορέσουμε να δούμε επιτέλους έναν αυτοκινητόδρομο ασφαλή, σύγχρονο και αποτελεσματικό που να συνδέει την Κρήτη, από την Κίσσαμο έως τη Σητεία. Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος όχι μόνο διευκολύνει την κίνηση, «προστατεύει» από ατυχήματα , αλλά βοηθά κατά πολύ και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η αξιοποίηση-εκμετάλλευση των ενεργειακών μας πόρων και ιδιαίτερα στις θαλάσσιες περιοχές νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, ίσως δώσει στην πατρίδα μας μια καλύτερη προοπτική και μια οικονομική ανάκαμψη στο λαό μας.

Αλλά ακόμη και για τους ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα , ή για κάποιους από εμάς που ασχολούμαστε με το φιλοζωικό κίνημα, ανάμεσα στο πρόγραμμα της Ν.Δ. , επεσήμανα κάποιες παραγράφους που αφορούν το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα με τη διαχείριση των αδέσποτων. Και αυτές είναι, η θέσπιση γραφείου προστασίας ζώων στην Ελληνική Αστυνομία και ενός πενταψήφιου αριθμού τον οποίο θα μπορούμε να καλούμε όταν υπάρχει ένα ζήτημα που αφορά στα ζώα. Επιπλέον η αλλαγή υπουργείου υπεύθυνου για την ευζωία των ζώων και η στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο ότι μια κυβέρνηση με αυτοδυναμία της ΝΔ, θα είναι πιο αποτελεσματική και θα μπορεί να αποτελέσει τον πιο καθοριστικό παράγοντα σταθερότητας και ανάπτυξης για τη χώρα.
Άλλωστε… όπως είχε αναφέρει και ο Gustave Le Bon, (1841-1931), Γάλλος ανθρωπολόγος., ‘’Όσο πιο αδύναμη είναι η κυβέρνηση, τόσο πιο δυνατή η γραφειοκρατία.’’

*πρώην αστυνομικός διευθυντής Χανίων, υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Χανίων στις πρόσφατες εκλογές