Δήμος Αγίου Νικολάου: Με φειδώ το νερό… Λόγω έλλειψης

Να γίνεται λογική χρήση του νερού για να μην υπάρξουν διακοπές υδροδότησης το καλοκαίρι ζητά από τους πολίτες ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Για το λόγο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δίνονται οδηγίες για τη ορθολογική χρήση του εν λόγω αγαθού.

candia

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Για τον λόγο προκειμένου να εξασφαλιστεί ομαλή υδροδότηση καθ΄όλη της διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, παρακαλεί τους πολίτες να προβαίνουν σε λογική χρήση του νερού, διαφορετικά θα αναγκαστεί να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου υδροδότησης, ώστε η έλλειψη του πολύτιμου αυτού αγαθού, να μην επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εξ΄άλλου σε έγγραφο που αποστέλλεται προς τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, παρακαλεί με απλές και συντονισμένες ενέργειες να συμβάλλουν με τη σειρά τους στην εξοικονόμηση νερού».

Η επιστολή

Την ίδια ώρα επιστολή απεστειλε και ο Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου Γιάννης Πεδιαδίτης, στην οποία επισημαίνει τα εξής:

«Φέτος στην περιοχή του Νομού Λασιθίου και ειδικότερα στο Δήμο μας, μετρήθηκαν πολύ χαμηλά ύψη βροχοπτώσεων, με συνέπεια η αναπλήρωση των υδατικών αποθεμάτων του υπόγειου υδροφορέα να είναι ελλειμματική. Βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μήνα της άνοιξης και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος έχει ανέβει κατακόρυφα και παράλληλα ανοίγει η τουριστική περίοδος, οπότε οι ανάγκες σε πόσιμο νερό αυξάνονται κατακόρυφα.

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την αγωνία μας σχετικά με την επάρκεια του νερού τους επόμενους μήνες και απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με απλές συντονισμένες ενέργειες κατά τη λειτουργία τους, να συμβάλουν όλοι στην εξοικονόμηση νερού.

Προς τούτο παρακαλούμε να γίνει άμεσος έλεγχος και επισκευή:

α) Στις εγκαταστάσεις ύδρευσης δημοσίων κτιρίων.

β) Σε δίκτυα άρδευσης, χρονοδιακόπτες των κοινόχρηστων χώρων, πρασιές του αστικού ιστού της πόλης και σε αύλειους χώρους δημοσίων κτιρίων.

γ) Υδραυλικών υποδομών σε γήπεδα, αθλητικούς χώρους, του Κολυμβητηρίου κλπ.

δ) Στις εγκαταστάσεις ντουζ παραλιών, όπου επιβάλλεται η χρήση συσκευών ελεγχόμενης παροχής (μπουτόν).

ε) Στο σύστημα ύδρευσης της μαρίνας.

Ακόμη και η παραμικρή ποσότητα νερού είναι πολύτιμη και ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των φορέων με στόχο τη μείωση διαρροών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λειψυδρία κατά τη θερινή περίοδο».