Νέος ισχυρός σεισμός στη Θεσσαλονίκη

Το γεωδυναμικό ινστιτούτο δικαιώνεται για τις… προβλέψεις του, αφού πριν δύο εβδομάδες υποστήριζε ότι θα γίνουν σεισμοί στη χώρα μας.

Καθημερινά λοιπόν, πολλές πόλεις ‘’ταρακουνιούνται’’, με τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, να έχουν πέσει… θύματα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο σεισμός που έγινε λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα έγινε αισθητός στις δύο πόλεις, είχε μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και είναι στο ίδιο επίκεντρο με εκείνον που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα.

Ο σεισμός εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και είχε το ίδιο επίκεντρο με τον σεισμό 4,3 βαθμών που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (10/11/2016) κοντά στο Κιλκίς και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν και έγινε στις 1:22 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Πιο αναλυτικά, τo επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 41 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 10 χλμ δυτικά από το Κιλκίς, σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Θύματα ή ζημιές δεν έχουν αναφερθεί, ωστόσο, λόγω του μικρού εστιακού βάθους και της ώρας πολλοί ήταν οι κάτοικοι που αναστατώθηκαν και στις δυο πόλεις.