Νέο “χτύπημα” από το Δήμο Καντάνου-Σελίνου για το Ελαφονήσι (στο eparxies.gr)

Ένα ακόμα "χτύπημα" του Δήμου Κανδάνου και Σελίνου προς το Δήμο Κισσάμου, μέσω του προέδρου της Μονομετοχικής ΑΕ, Μιχάλη Μπικάκη.

Η κόντρα ανάμεσα σε Δήμο Καντάνου-Σελίνου και Δήμο Κισσάμου καλά κρατεί και μετά τη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Καντάνου-Σελίνου, Γιώργου Βακάκη στα Σελινιώτικα Νέα και στο Δια-Κρητικά του eparxies.gr έρχεται νέα δήλωση του προέδρου της Μονομετοχικής ΑΕ και αντιδημάρχου Κανδάνου-Σελίνου Μιχάλη Μπικάκη στο eparxies.gr, που κατηγορεί ευθέως τον Δήμο Κισσάμου ότι καταπατεί τα σύνορα στο Ελαφονήσι. Μια κόντρα που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με πολλά δικαστήρια και εφέσεις και που συνεχίζεται, χωρίς κανείς να ξέρει την τελική έκβασή της.

Ο Μιχάλης Μπικάκης αναφέρει στη δήλωσή του:

candia

Όπου τα αρμόδια δικαστήρια αποφάνθηκαν περί των ορίων της χρήσης εκάστου Δήμου στην παραλία Ελαφονησίου, δικαίωσαν το Δήμο Καντάνου και Σελίνου τόσο στον Α’ βαθμό, δηλαδή στο Ειρηνοδικείο όσο και στο Εφετείο. Και τα δύο αυτά δικαστήρια έκριναν πως η νοητή γραμμή που διέρχεται από την πηγή Βουλισμένη, αποτελεί το όριο μεταξύ των δύο Δήμων. Για το λόγο αυτό διέταξαν το Δήμο Κισσάμου να απομακρυνθεί από το τμήμα που παρανόμως είχε καταλάβει στην παραλία. Το νέο δικαστήριο, τρίτο στη σειρά αποφάνθηκε πως οι κοινές υπουργικές αποφάσεις παραχώρησης χρήσης των παραλιών στους δημους πανελλαδικά είναι αντισυνταγματικές, υιοθετώντας την άποψη του ΣτΕ επάυτού, δηλαδή δεν τοποθετήθηκε στην ουσία της υπόθεσης. Επομένως δεν αναιρεί τις αποφάσεις των δύο προηγούμενων δικαστηρίων.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Σταθάκης για μια ακόμα φορά οδηγεί σε ένταση τις σχέσεις των δύο δήμων, εξαιτίας του Ελαφονησίου. Παραβιάζει τα σύνορα που ρητά ορίζει το δικαστήριο τοποθετώντας ομπρελοκαθίσματα εντός των ορίων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου.

Ο Δήμος Κισσάμου επιμένοντας στην άγονη αντιπαράθεση και στην παραβίαση της νομιμότητας όσον αφορά τα σύνορα δυναμιτίζει τη συνεργασία των δύο δήμων, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προβολή και προστασία του Ελαφονησίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται άμεσα και η επίσημη θέση του Δήμου Κίσσαμου επί του θέματος, μέσω του Δημάρχου Θεόδωρου Σταθάκη.