Νέα υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή: «Τον χτυπούσαν, τον βιντεοσκοπούσαν και του έπαιρναν το χαρτζιλίκι» λέει η μητέρα 13χρονου

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του: «Η ζωή του ήταν μια κόλαση»

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ μαθητών σε σχολεία της χώρας. Αυτή τη φορά, έρχεται στο φως μία ακόμα υπόθεση που εκτυλίχθηκε στη Μεταμόρφωση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας 13 χρονου μαθητή, παιδιά 14-15 χρονών από το ίδιο σχολείο επί δύο χρόνια «τον χτυπούσαν, τον βιντεοσκοπούσαν και του έπαιρναν το χαρτζιλίκι».

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, η μητέρα του 13χρονου περιγράφει τον εφιάλτη που ζούσε ο γιος της μέσα στο σχολείο και συγκλονίζει:

candia

«Η ζωή του ήταν μια κόλαση. Εμείς μάθαμε τυχαία ότι τον έδερναν, γιατί ένα άλλο παιδί που είχε δεχτεί bullying μίλησε. Στην αρχή το παιδί δεν μου έλεγε τίποτα, φοβόταν πολύ, γιατί του έλεγαν ότι αν μιλήσει θα του κάνουν χειρότερα. Σιγά σιγά άρχισε να μας αποκαλύπτει τι συνέβαινε».

tipografo prints

«Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αυτά τα παιδιά είναι 14 και 15 χρονών. Επί δύο χρόνια, τον έδερναν πολύ, με σφαλιάρες, κλωτσιές… Πολλές φορές βιντεοσκοπούσαν και τον ξυλοδαρμό και γελούσαν μαζί του. Τον εξευτέλιζαν, τον έκλεβαν, τον απειλούσαν… Του έλεγαν “φέρε μου αύριο 10,20,50 ευρώ. Ο γιος μου λέγοντας όχι, έτρωγε ξύλο, ακόμα και μπροστά σε φίλους του, οι οποίοι κι αυτοί φοβόντουσαν να μιλήσουν», σημειώνει η  μητέρα του 13χρονου και συνεχίζει:

«Το παιδί μου έχει ζήσει έναν εφιάλτη. Όταν απευθύνθηκα στο σχολείο, έκαναν ένα συμβούλιο και έδωσαν δύο ημέρες αποβολή στα παιδιά. Δύο χρόνια του ρήμαξαν την προσωπικότητα και τιμωρούνται με δύο μέρες αποβολή; Ο γυμνασιάρχης μού είπε “τι θέλετε να κάνω κυρία μου;”. Του είπα να διώξει τα παιδιά από το σχολείο και να δικαιώσει τον γιο μου και μου απάντησε “σας παρακαλώ, δεν θα μου πείτε τι θα κάνω, πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά”. Στη συνέχεια, μου είπε να πάω τον γιο μου σε ψυχολόγο».

Στη συνέχεια, η ίδια αποκαλύπτει πως σε ένα από τα περιστατικά, που είχαν συμβεί εκτός σχολείου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας ένας καθηγητής, ο οποίος επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό, λέγοντας πως «σταμάτησα, τους αγριοκοίταξα, σταμάτησαν και έφυγαν».

Όπως είπε μητέρα του 13χρονου, τον Δεκέμβριο έκανε καταγγελία στην εισαγγελία ανηλίκων και το υπουργείο Παιδείας, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

newpost.gr