Να συγχωρείς και να μην κρατάς κακία, όχι γιατί αυτοί είναι άνθρωποι , αλλά επειδή εσύ συνεχίζεις να είσαι…

Φωτογραφία από την Όλγα Μπαλτζή

Ο.Χ.

 

 

Γράφει η Όλγα Χναρά…

Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι πνίγεσαι από ανθρώπους που αναγκάζεσαι να έχεις συναναστροφές μαζί τους, λόγο της δουλειάς σου , του κοινωνικού κύκλου σου η και από συγγενείς ακόμα , που για να υπάρχει ισορροπία και να μην έρθεις σε ρήξη με το σόι , πολλές φορές αναγκάζεσαι να τους τρως στη μούρη, να ανέχεσαι τις χοντράδες τους , την αδιακρισία τους, τα ίδια κρύα αστεία τους , την κακία τα κόμπλεξ , την ζήλια και ένα σωρό άλλα τέτοια χαρακτηριστικά , που υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε περίπτωση να είχες επιτρέψει στον εαυτό σου να ανεχτεί και όμως τα ανέχεσαι!

Πόσες φορές επέλεξες να μην μιλήσεις η υποχώρησες και έκανες το χαζό γιατί αν δεν το έκανες θα έπαιρνε τέτοια έκταση το θέμα, που θα κατέληγε σε σύγκρουση . Πόσες ήταν οι φορές που κατάπιες υπονοούμενα και προσβλητικές εκφράσεις , προκειμένου να μη στεναχωρήσεις άλλους.

Μήπως ήρθε η ώρα να δείξεις λίγο κατανόηση και στον εαυτό σου και ξεκινήσεις να απαντάς και να θέτεις όρια;

Φωτογραφία από την Όλγα Μπαλτζή

Η πολλή καλοσύνη λένε βλάπτει , για αυτό κοίτα να είσαι καλός με αυτούς που εκτιμούν και αξίζουν την αγάπη σου.

Τους άλλους μην τους μισείς, απλά να τους κρατάς σε απόσταση. Να μην φοβάσαι να πεις τέρμα ως εδώ δεν σου επιτρέπω ,υψώνοντας το ανάστημά σου και υποστηρίζοντας την αλήθεια σου.

Αν δεν θέλουν να σεβαστούν τα όρια που βάζεις εσύ σαν άνθρωπος απέναντι τους , τότε απλά διαγράφεις την ύπαρξη τους , δείχνοντας αδιαφορία!

Να συγχωρείς και να μην κρατάς κακία, όχι γιατί αυτοί είναι άνθρωποι , αλλά επειδή εσύ συνεχίζεις να είσαι !

Τα όρια είναι η λύτρωση σου !