Να επιλέγεις πάντα την Αγάπη! Τάδε Έλφη…

Ζούμε σε μία εποχή που ακόμα και τα ίδια μας τα θέλω είναι “στυλιζαρισμένα”..

Γράφει η Έλφη Χαχλαδάκη…

Θέλουμε να ζούμε σε ένα όμορφο σπίτι, χρησιμοποιώντας προϊόντα της τελευταίας τεχνολογίας, να κοιμόμαστε σε κρεβάτια και να καθόμαστε σε καναπέδες που είναι της μόδας…

candia

Nα αντικρίζουμε τεράστιες οθόνες τηλεοράσεων που παίζουν διαρκώς συνδρομητικά κανάλια, να οδηγάμε ένα όμορφο αυτοκίνητο, να έχουμε μια κοινώς αποδεκτή δουλειά από τους συνανθρώπους μας, να φοράμε ως μάζα τα ίδια σχεδόν ρούχα όλοι μας κ.ο.κ.

Ζούμε σε μία εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν πάψει να χαρακτηρίζονται από τα συναισθήματα, τη θέση των οποίων έχουν καταβάλλει τα οικονομικά (και όχι μόνο) συμφέροντα, η αλαζονεία, το ψέμα και η υποκρισία.

Όλοι λίγο πολύ, είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι, λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία αναμφισβήτητα έχει συνέπειες και στο ανθρωπιστικό επίπεδο, επιλέγουμε να εξασφαλίσουμε πρώτα το “εγώ” μας, χάνοντας κάπου στη διαδρομή το σκοπό της έλευσης μας σε αυτόν τον κόσμο και  στην ίδια τη ζωή που δεν είναι άλλος πέρα από την αγάπη, τη συμπόνοια και την υποστήριξη που διέπει το “μαζί”..

Σε αυτόν τον απόλυτα λανθασμένο σε επίπεδο δομής κόσμο, έχεις πάντα τη δύναμη να επιλέγεις, να διαμορφώνεις και να αλλάζεις το αξιακό σου σύστημα. Τόλμησε σήμερα κιόλας να κάνεις την επανάσταση σου ενάντια στη διαφθορά που σε περιβάλλει. Δώσε το χέρι σου στο διπλανό σου, μάζεψε τα ρούχα που δεν φοράς πια ή τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς για να τα δωρίσεις στο συνάνθρωπό σου (τα δικά σου σκουπίδια άλλωστε μπορεί να αποτελούν το θησαυρό του άλλου), δοκίμασε να δώσεις λίγο νεράκι ή λίγο φαγητό στα αδέσποτα της γειτονιάς σου για να νιώσεις τη χαρά του να μοιράζεσαι.

Είναι δεδομένο ότι στη σκληρή εποχή που ζούμε, όλοι μας έχουμε περάσει άσχημες καταστάσεις. Έχουμε βιώσει συναισθήματα προδοσίας από ανθρώπους που κάποτε αγαπήσαμε και θεωρήσαμε ότι μας αγάπησαν. Η ζωή είναι τόσο ωμή και συνάμα τόσο σκληρή που αρκετά συχνά θα διαπιστώσεις ότι η πληθώρα των ανθρώπων είναι χειριστικές προσωπικότητες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να απομακρυνθούν από εσένα γιατί δεν τους ωφελείς, δεν τους συμφέρεις ή δεν τους εξυπηρετείς πλέον.

Κι ύστερα τι;

Ύστερα επιλέγεις να οχυρώσεις τη ψυχή σου, να μην εμπιστευτείς ποτέ ξανά και να νεκρώσεις το συναίσθημά μέσα σου υψώνοντας τείχη προστασίας;

Όχι φίλε/η μου..

Συνέχισε να πιστεύεις και να επιλέγεις την αγάπη ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο βαθιά και ουσιαστικά. Γιατί αν πάψεις να πιστεύεις σε εκείνη, παύεις να πιστεύεις στον ίδιο τον άνθρωπο και ο άνθρωπος είσαι εσύ. Μάθε να συγχωρείς, μάθε να κλείνεις στοϊκά τις πληγές σου και να προχωράς στο παρακάτω της ζωής σου, απομακρύνοντας τον κάθε αχάριστο, τον κάθε συμφεροντολόγο, τον κάθε ψεύτη που συνάντησες στη διαδρομή σου και συγχώρεσε τον για να μην βαραίνεις το είναι σου με τίποτα δυσάρεστο.

Μην αναλώνεσαι σε κακίες, μην προσπαθήσεις ποτέ σου να εκδικηθείς, γιατί ο άνθρωπος που αξίζει, εκείνος που αληθινά σε αγάπησε δεν θα σε αφήσει να φύγεις ποτέ και αν το έκανε θα επιστρέψει αναγνωρίζοντας το λάθος του και καταπατώντας τον όποιο εγωισμό του.

Άλλωστε αγάπη θα πει να έχεις χίλιες αιτίες για να να φύγεις, αλλά να επιλέγεις τον έναν και μοναδικό λόγο για να μείνεις και να προσπαθείς. Στην αγάπη δεν χωράνε στεγανά, δεν υπάρχουν όρια, ψέματα και υποκρισία, δεν χωράνε επαγγελματικά ή οικονομικά συμφέροντα.

Νιώθεις και προσπαθείς διαρκώς..κάθε μέρα, κάθε στιγμή και αν οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν προς στιγμήν, σηκώνεσαι και πάλι δυνατός στα πόδια σου για να προσφέρεις το λίγο ή το πολύ στον άνθρωπο που ξέρεις και για τον οποίο νιώθεις ή στον άγνωστο που δεν θα μάθει ποτέ ότι εσύ κρύβεσαι πίσω από την ελπίδα που του χαρίστηκε σήμερα.

Η αγάπη ήταν και παραμένει το πιο αγνό από όλα τα συναισθήματα. Ήταν και παραμένει εξίσου δύσκολη η επιβίωση της μέσα στο χρόνο και στις ανθρώπινες επιλογές που την σκοτώνουν ή την τραυματίζουν διαρκώς.

Υπενθύμιζε στον εαυτό σου να προσπαθείς να την επιλέγεις πάντα και μην φοβηθείς ποτέ σου το γεγονός ότι πάντα θα είσαι εκτεθειμένος στην πιθανότητα του να σε πληγώσει. Η ίδια δεν πλήγωσε ποτέ από τη γέννηση του κόσμου κανέναν, αντιθέτως οι άνθρωποι το έπραξαν.

Εκείνη υπάρχει για να κλείνει τις πληγές σου, να σε κάνει να ελπίζεις και να ΖΕΙΣ!!!