Μπέας: 8 νέες κλίνες ΜΕΘ στη Στεφανιαία του Γ.Ν.Χανίων για τα κρούσματα COVID19 – Ετοιμάζουμε παρασκευή αντισηπτικού για τις ανάγκες του νοσοκομείου…

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Τετάρτη. Στη  συνεδρίαση, συμμετείχε μεταξύ άλλων, ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, ο οποίος έκανε μια λεπτομερή ενημέρωση, για τον τρόπο με τον οποίον έχει οργανωθεί και λειτουργεί το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, κάτω από τις νέες επιταγές, της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αφού πρώτα γνωστοποίησε προς τους συμμετέχοντες ότι το νοσοκομείο Χανίων, “είναι έτοιμο να διαχειριστεί ακόμη και μια ενδεχόμενη αύξηση των περιστατικών της πανδημίας“, ο κ. Μπέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των κρεβατιών ΜΕΘ, τα οποία έχουν έρθει να προστεθούν στις βασικές κλίνες που διέθετε μέχρι πρότινος το ίδρυμα.

Έχουν απομονωθεί κλίνες στον 5ο όροφο του κτηρίου, στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν περιστατικά του covid19. Παράλληλα, στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου, τροποποιούνται 8 κλίνες, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για εν δυνάμει κρούσματα της νόσου, τα οποία θα χρειαστούν αυξημένη φροντίδα, το προσεχές χρονικό διάστημα, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέας.

Ο ίδιος έκανε ακόμη γνωστό, ότι στις εγκαταστάσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος, τις αμέσως επόμενες ημέρες , θα παρασκευαστεί αντισηπτικό διάλυμα, για τις ανάγκες του νοσοκομείου Χανίων.